metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenDips en sauzen

Hollandaise saus

by Metz 24 december 2016
written by Metz 24 december 2016

Hollandaise saus is een warme romige botersaus die vaak wordt geserveerd bij asperges maar ook bij Eggs Benedict

Dit heb je nodig

  • 250 gram Geklaarde boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 el water
  • 3 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • citroensap

Zo maak je het

Je hebt een pan nodig met een kom die daar precies in past. Doe water in de pan en zet de kom erboven op. Zorg dat de kom het water niet raakt en breng het water aan de kook. Zet dan het vuur zacht. Je gaat de eierdooiers langzaam in de kom (indirect) verwarmen. Au-bain-marie heet dat. De eierdooiers, water en de azijn klop je in de kom met een garde luchtig.  Flink kloppen, dit duurt ongeveer 5 minuten dan is de saus lobbig. De geklaarde boter giet je er langzaam, al kloppend bij. Daarna breng je het op smaak met zout en peper. Afdekken met folie en op de warme pan laten staan.

De saus maak je kort voor je het gaat serveren, hij moet warm blijven. Als je de saus gaat opwarmen is de kans groot dat hij schift. Je kunt de saus eventueel een tijdje warm houden in een thermosflesje.

 

 

eihollandaiseromig
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Bearnaisesaus

20 december 2017

Doe het zelf cruesli

26 juli 2017

Pesto

16 juli 2017

Ricotta al forno

7 juni 2017

Tomaten chili jam

11 mei 2017

Rode uien jam

5 mei 2017

Tzatziki

16 april 2017

Heerlijke guacamole

16 april 2017

Mayonaise

11 april 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact