Zelf mayonaise maken is écht niet moeilijk en snel klaar.
Mayonaise
Kooktijd
Totaal
Aantal 6 porties
Wat heb je nodig
- 1 eierdooier
- 1 el azijn
- snufje zout
- 150 - 175 ml neutrale olie ( bv zonnebloemolie)
- mestpunt mosterd
- citroensap en worcestersaus naar smaak
Zo maak je het
- Zet een (goed schoongemaakte) kom op een theedoek. Dit voorkomt dat hij gaat schuiven op je aanrecht.
- Doe de eierdooier, de azijn en zout in de kom en klop dit romig met een garde.
- Voeg dan langzaam de olie toe. In het begin druppelsgewijs en blijf stevig door kloppen, de olie moet goed worden opgenomen. Als de mayonaise dik genoeg is naar je smaak, stop je met toevoegen van de olie.
- Proef de mayonaise en voeg naar smaak extra zout, citroensap en worcestersaus toe.
Notities
Je kunt de mayonaise ook met de staafmixer maken. Doe de ingrediënten in de hoge staafmixer kom (of een andere hoge kom), zet de staafmixer op de bodem en zet hem aan. Trek de staafmixer langzaam omhoog. Door de hoge snelheid mengen de ingrediënten zich goed.