Een heerlijk romige Mexicaanse saus, gemaakt van avocado en helemaal niet moeilijk om te maken. Verslavend lekkere dip bij tortilla chips, maar ook bij chili con/sin carne , wraps of taco’s. Heel veelzijdig dus en ook nog eens gezond.
Je kunt de avocado prakken met een vork en de overige ingrediënten fijngesneden er door heen roeren, dan blijft de guacamole wat grover van structuur. Meestal maak ik de dip in een keukenmachine, dan is hij in een mum van tijd klaar. Wel of geen zure room erdoor is een kwestie van smaak, zelf vind ik dat erg lekker. Als ik geen zure room heb, gebruik ik wat van die dikke romige Griekse yoghurt, die heb ik altijd wel in huis.
Heerlijke guacamole
Kooktijd
Totaal
Aantal 4 porties
Wat heb je nodig
- 2 rijpe avocado's
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook uit de pers
- bosje verse koriander
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden
- zure room (optioneel)
- peper, zout, sap van 1 limoen en tabasco naar smaak
Zo maak je het
- Halveer de avocado's, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit.
- Doe alle ingrediënten, behalve de tomaat, in een keukenmachine en pureer tot een romige dip.
- Roer de stukjes tomaat en eventueel de zure room erdoor.
- Breng de guacamole op smaak met zout, peper, limoensap en tabasco.
Notities
Als je geen keukenmachine hebt, prak je de avocado in een kommetje, snijd je de overige ingrediënten fijn en roer je alles door elkaar.