metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Basisbereidingen

Pesto

by Metz 16 juli 2017
written by Metz 16 juli 2017
Verse pesto in een potje

Pesto zelf maken is een fluitje van een cent en zóveel lekkerder dan die je in de winkel koopt. Probeer het maar eens.

Hieronder een basis recept. Meestal weeg ik de hoeveelheden niet en doe het op gevoel. Gaat altijd goed hoor.  Met de hoeveelheden kaas, pijnboompitten en basilicum kun je variëren en de pesto is altijd lekker.  Maar wil je wat houvast hebben, gebruik dan het recept.

Print

Pesto

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 10

Totaal 15

Aantal 2 potjes

Verse pesto in een potje

Wat heb je nodig

  • 50 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • goede olijfolie 75-100 ml
  • versgemalen peper
  • keukenmachine, staafmixer of vijzel
  • 2 kleine potjes (goed schoongemaakt in kokend water)

Zo maak je het

  1. Doe de basilicumblaadjes en de knoflook in een keukenmachientje (of in kom van de staafmixer) en maal ze fijn
  2. voeg de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten toe en maal fijn, voeg wat versgemalen peper toe (1 of 2 malen van de molen) en een snufje zout
  3. doe vervolgens de olie er langzaam doorheen tot het de dikte heeft die je wilt
  4. doe de pesto in de potjes en giet er een laagje olie op.

Notities

Als je zorgt dat er altijd een laagje olie op de pesto staat, blijft het langer goed.

Je kunt ook met de kaassoorten variëren. Ik gebruik meestal Parmezaanse kaas of Pecorino.  Als ik wat oude kaas heb liggen, gebruik ik dat soms ook.

Een scheutje citroensap erdoor is ook lekker

Vervang eens 1/2 van de de basilicum door rucola voor een pittige versie van de pesto.

 

basilicumItaliaansknoflookparmezaanse kaaspijnboompitten
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Doe het zelf cruesli

26 juli 2017

Tzatziki

16 april 2017

Mayonaise

11 april 2017

Whiskey cocktailsaus

11 april 2017

Cake

23 maart 2017

Zoetzure komkommer

6 februari 2017

Korstdeeg

30 januari 2017

Zongedroogde tomaatjes

22 januari 2017

Bolognesesaus

17 januari 2017

Appelmoes

14 januari 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact