metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BijgerechtKoken met kliekjesSnelle gerechtenVegetarisch

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

by Metz 26 januari 2018
written by Metz 26 januari 2018
aardappel knolselderij pannenkoekjes

Een restje aardappels of aardappelpuree moet je nooit weggooien, je maakt er in een handomdraai deze heerlijke zachte aardappelpannenkoekjes van.  Naast de aardappels heb ik knolselderij toegevoegd, dat proef je niet heel duidelijk maar geeft wel net een extra smaakje.  Het is weer eens wat anders dan aardappels of puree bij je boeuf bourguignon en je kunt er zo fijn je saus in dopen.  De aardappelpannenkoekjes doen het ook goed met wat gerookte zalm en een dot zure room (zoals bij blini’s met zalm). Willem eet ze zelfs als ontbijt, met stroop…

Dit is weer een makkelijk recept en je kunt er natuurlijk mee variëren. Binnenkort wil ik pannenkoekjes met aardappel en wortelpuree maken.  Misschien nog wat gekarameliseerde ui erdoor? Aardappel met pompoen, zoete aardappel of pastinaak of alleen pompoen, het kan allemaal.  Als je er maar voor zorgt dat de verhoudingen ongeveer gelijk blijven, het beslag moet stevig vloeibaar zijn, steviger dan gewoon pannenkoekenbeslag.  De hoeveelheden zijn makkelijk te verdubbelen en als het beslag iets te dun is, dan voeg je gewoon wat bloem toe, is het iets te dik, dan een scheutje melk of nog een eitje.

aardappel knolselderij pannenkoekjes

 

In deze foto zie je ook sappige karbonades met gebakken appel in saus. Likkebaardend lekker met deze aardappelpannenkoekjes. Dat recept krijgen jullie volgende keer. Fijn weekend!

Print

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 15

Totaal 30

Aantal 20 kleine pannenkoekjes

aardappel knolselderij pannenkoekjes

Wat heb je nodig

  1. 250 gram (bloemige) aardappels (of restje aardappelpuree)
  2. 125 gram knolselderij
  3. 250 ml melk
  4. 2 eieren
  5. 75 gram bloem
  6. 1 tl bakpoeder
  7. 1/2 tl zout en 1/4 tl peper
  8. olie of boter om te bakken

Zo maak je het

  1. Schil en was de aardappels en knolselderij en snij ze in stukken
  2. Kook ze in 15-20 gaar, laat goed uitstomen en stamp ze fijn. Als je een restje aardappelpuree gebruik je dat in plaats van aardappelen en voeg je de gestampte knolselderij toe.
  3. Roer de melk erdoor en laat afkoelen
  4. Kluts de eieren, de bloem en het bakpoeder door de puree
  5. Voeg het zout en peper toe
  6. Zet een koekenpan op halfhoog/laag vuur en laat warm worden
  7. giet een beetje olie in de pan en schep bergjes beslag in de pan. Bij mij passen er 4 per keer in.
  8. Bak de pannenkoekjes tot je belletjes aan de bovenkant ziet verschijnen en de onderkant mooi bruin is en keer ze voorzichtig om. Bak de andere kant en schep op een bord.
  9. Herhaal met de rest van het beslag. Bij mij gaan er ongeveer 20 pannenkoekjes uit het beslag.

Notities

  • Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven ( 80 graden).
  • Varieer eens met de ingrediënten: aardappel/wortel, aardappel/pastinaak, pompoen, zoete aardappel, aardappel/rode biet. Er is zoveel mogelijk
aardappelpureeaardappelsbliniblini'seiknolselderijlatkesmelk
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Ovengerecht: Geroosterde kip met miso honing glazuur

20 april 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact