Voor dit weekend worden tropische temperaturen voorspeld. 27 en 28 Graden en volop zon. Geen weer om uitgebreid te staan koken, perfect weer voor een BBQ. Deze watermeloensalade is makkelijk, fris en wordt extra lekker door de munt en pistachenootjes. Heerlijk hoor bij je hamburger of kippenboutje.
Het zoete van de watermeloen en het zoutige van de feta zijn een perfectie combinatie. Maar je zou ook hierin weer kunnen variëren. Zachte geitenkaas met of zonder honing is ook lekker bij de watermeloen. Vervang de munt bijvoorbeeld door basilicum en voeg een paar olijven toe als je daarvan houdt. Laat dan de limoen weg en meng de olijfolie met wat witte balsamicoazijn. Het belangrijkste is dat de watermeloen rijp is, zwaar, zoet en sappig.
Deze watermeloensalade kun je makkelijk meenemen naar een picknick of eet hem, zoals ik vandaag deed, als lunch. Of maak er een voorgerechtje of borrelhapje van.
Mocht het echt verlammend heet worden dit weekend dan stel ik voor de meloen gewoon in schijven te snijden. En nog een flesje wijn open te trekken. Al het andere is teveel moeite.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk. Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of twitter met de hashtag #metzkooktover.
Watermeloensalade met feta, munt en pistachenootjes
Voorbereidingstijd
Totaal
Aantal 4 personen
Wat heb je nodig
- 1 halve watermeloen (bij voorkeur pitloos)
- 1 komkommer
- 80-100 gram fetakaas
- 50 gram pistachenootjes, grof gehakt ( gezouten of ongezouten)
- 10 blaadjes munt, fijn gehakt
- 2 el lekkere olijfolie
- sap van een 1 limoen
- 1 tl honing
- zoutvlokken (maldon zeezout) ( 1/2 tl)
- versgemalen peper
Zo maak je het
- Maak bolletjes van je meloen met een bolletjeslepel/meloenschep of snijd de meloen in partjes of blokjes
- Snijd de komkommer (met of zonder schil) in partjes of snijd er spiralen van met een spiraalsnijder
- Verdeel de komkommer en meloen over een schaal
- Klop de olijfolie, limoensap en honing door elkaar en meng door de meloen en komkommer
- Verkruimel de feta erover, strooi de pistachenootjes erover en verdeel de munt over de salade
- Strooi wat zoutvlokken over de salade en maal er wat peper over
Notities
- Je kunt ook nog wat jonge bladspinazie aan de salade toevoegen, of rucola