metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
FeestgerechtenHoofdgerecht visOntbijt en lunchSnelle gerechtenVisVoorgerecht

Courgetteblinis met zalm

by Metz 2 februari 2017
written by Metz 2 februari 2017

Dit is eigenlijk één van mijn favoriete zomergerechten, maar in de winter smaakt het natuurlijk ook.  Heerlijke dikke zachte luchtige pannenkoekjes met een frisse dot gekruide Griekse yoghurt en het zoutige gerookte van de zalm en Zoetzure komkommer . Glaasje witte wijn erbij en de zon gaat schijnen.
De blini’s kunnen heel goed als lunch, als voorgerecht of als licht hoofdgerecht met een salade erbij. Dat laatste werkt voor mij wel maar Willem blijft dan altijd een beetje hongerig kijken. Misschien ook meer iets voor een meidenavond.

Dit heb je nodig voor ongeveer 25 kleine pannenkoekjes

Print

Courgette blini's met zalm

Voorbereidingstijd 20

Kooktijd 15

Wachttijd 30

Totaal 1 uur, 5

Aantal 25

Wat heb je nodig

Voor de blini's:

  • 130 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 courgette geraspt
  • 125 ml bruisend bronwater
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte dille
  • olie om te bakken ( ik gebruik arachide olie)

Voor de yoghurt dip

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 el citroen of limoensap
  • 1 tl honing
  • 1/2 el gehakte dille
  • 1/2 el gehakte bieslook
  • peper en zout

Voor erbij:

  • gerookte vis, zalm, forel of wat je lekker vindt
  • Zoetzure komkommer

Zo maak je het

  1. Doe de geraspte courgette in een zeef, bestrooi met zout en laat 30 minuten uitlekken boven een kom. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Dit gaat het makkelijkst als je de courgette in een schone theedoek doet, de theedoek boven de courgette vastpakt en al draaiend het vocht uit de courgettes drukt.
  2. De courgette doe je vervolgens in een kom, samen met de bloem, bakpoeder en het zout en roer met een garde of spatel het bronwater, de eieren en als laatste de kruiden erdoor. Laat het beslag 20 minuten staan.
  3. Zet een koekenpan op half hoog vuur en laat de pan even warm worden. Giet een klein beetje olie in de pan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag in. Als er belletjes ontstaan bovenop de pannenkoekjes draai je ze voorzichtig om en bak je de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is. De pannenkoekjes kun je warm houden op een bord in de oven ( 80 graden).
  4. De yoghurt roer je met het citroensap, de kruiden, honing en wat peper en zout door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat honing of citroensap toe naar smaak.

Eet de blini's met een lepeltje yoghurt, reepje zalm en wat zoetzure komkommer erop.

 

blini'sbloemcourgetteeigezondgroentenmakkelijksnackzalm
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact