metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vleesPasta'sSnelle gerechtenSoep

Tomatensoep met ravioli

by Metz 14 september 2018
written by Metz 14 september 2018
tomatensoep met ravioli

Vandaag een recept voor een soep die past bij het veranderende weer. Een flink gevulde tomatensoep met ravioli, saucijs en veel groenten. Precies wat je nodig hebt als je een regenbui op je hoofd hebt gekregen.  Een lekkere kom soep.

tomatensoep met ravioli

Het weer wordt nu echt anders, het is herfst en dat merk je. Maar wat hebben we een heerlijke zomer gehad dit jaar. Willem en ik verlengen de zomer nog iets en zoeken de zon nog even op. We gaan een weekje naar Sitges (bij Barcelona), daar zijn we bijna elk jaar wel een weekje te vinden, in een heerlijk hotel aan het strand.  Superrelaxed. Zusje Yvonne en haar vriend Edwin passen op Eddy, over hem hoeven we ons geen zorgen om te maken.

Nog een weekje genieten van zon, zee en strand, op terrasjes zitten en lekker eten. Als we terugkomen, zijn we klaar voor de herfst. Stoken we de houtkachel weer lekker op, steken ‘s avonds de kaarsjes aan en maak ik weer deze soep. Kan ik mij toch ook best weer op verheugen. Gezellig.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk.  Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of  twitter met de hashtag  #metzkooktover.

Print

Tomatensoep met ravioli

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 1 uur

Totaal 1 uur, 15

Aantal 8 porties

  1. tomatensoep met ravioli

Wat heb je nodig

  • 2 braadworsten (ik heb met venkelsmaak gebruikt, maar ieder soort is prima)
  • 1grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 blikje tomaten puree
  • 150 ml rode wijn
  • 2 blikken tomatenstukjes 
  • 1 1/2 liter runderbouillon ( van 2 blokjes)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl gemalen chilivlokken
  • 250 gram snoeptomaatjes ( doormidden gesneden), 1 el balsamicoazijn, 1 tl suiker, versgemalen peper, 1 el olijfolie
  • 2 pakken verse ravioli met kaasvulling (ik gebruikte de ravioli van de Albert Heijn, uit het koelschap)
  • grote braadpan of soeppan 

voor erbij:

  • verse pesto of een goede kant en klare
  • fijngesneden basilicum
  • stokbrood met kruidenboter

Zo maak je het

  1. Zet de oven op 125 graden. Neem een bakblik en leg daar de doormidden gesneden tomaatjes op.
  2. Roer er de balsamico, olijfolie, suiker en peper door en schuif het bakblik in de oven. Bak dit ongeveer 1 uur terwijl je de soep maakt.
  3. Zet de pan op het vuur en laat deze warm worden
  4. Haal de velletjes van de worst en leg de worst in de pan. Bak het vlees rul en bruin, op redelijk hoog vuur.
  5. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de ui en de knoflook toe. Als het goed is, zit er genoeg vet in de pan om de uien en knoflook glazig te bakken ( 4-5 minuten)
  6. Voeg de fijngesneden wortel, courgette en paprika toe en bak ook deze even mee.
  7. Bak vervolgens de tomatenpuree ( op iets hoger vuur) even flink mee, blijven roeren. De tomatenpuree mag niet aanbakken maar moet even flink meebakken, dan wordt hij minder zuur.
  8. Giet vervolgens de wijn erbij en roer alles door. Schraap de aanbaksels van de bodem van de pan.
  9. Voeg dan de tomatenstukjes, de runderbouillon, de oregano, suiker en chilivlokken toe.
  10. Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zachtjes sudderen tot de tomaatjes uit de oven klaar zijn.
  11. Als de tomaatjes klaar zijn, voeg je deze, samen met de verse ravioli aan de soep toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes sudderen. 
  12. Je kunt wat water toevoegen aan de soep, als deze te dik is. Proef de soep, voeg eventueel extra zout of peper toe.
  13. Serveer de soep met een schepje pesto en de fijngesneden basilicum erop. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Notities

  • De soep is de volgende dag nog lekkerder. Je kunt de soep dus prima van te voren klaarmaken. Lekker makkelijk voor het weekend.
  • Als je de soep van te voren maakt, kun je de ravioli in water koken (i.p.v. in de soep). De gare ravioli laat je, vlak voor de soep gaat eten, even mee warmen in de soep. De ravioli blijft dan een beet houden.
courgettemaaltijdsoeppestoraviolisoeptomatentomatensoep
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact