Print

Tomatensoep met ravioli

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 8 porties

  1. tomatensoep met ravioli

Wat heb je nodig

voor erbij:

Zo maak je het

  1. Zet de oven op 125 graden. Neem een bakblik en leg daar de doormidden gesneden tomaatjes op.
  2. Roer er de balsamico, olijfolie, suiker en peper door en schuif het bakblik in de oven. Bak dit ongeveer 1 uur terwijl je de soep maakt.
  3. Zet de pan op het vuur en laat deze warm worden
  4. Haal de velletjes van de worst en leg de worst in de pan. Bak het vlees rul en bruin, op redelijk hoog vuur.
  5. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de ui en de knoflook toe. Als het goed is, zit er genoeg vet in de pan om de uien en knoflook glazig te bakken ( 4-5 minuten)
  6. Voeg de fijngesneden wortel, courgette en paprika toe en bak ook deze even mee.
  7. Bak vervolgens de tomatenpuree ( op iets hoger vuur) even flink mee, blijven roeren. De tomatenpuree mag niet aanbakken maar moet even flink meebakken, dan wordt hij minder zuur.
  8. Giet vervolgens de wijn erbij en roer alles door. Schraap de aanbaksels van de bodem van de pan.
  9. Voeg dan de tomatenstukjes, de runderbouillon, de oregano, suiker en chilivlokken toe.
  10. Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zachtjes sudderen tot de tomaatjes uit de oven klaar zijn.
  11. Als de tomaatjes klaar zijn, voeg je deze, samen met de verse ravioli aan de soep toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes sudderen. 
  12. Je kunt wat water toevoegen aan de soep, als deze te dik is. Proef de soep, voeg eventueel extra zout of peper toe.
  13. Serveer de soep met een schepje pesto en de fijngesneden basilicum erop. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Notities

  • De soep is de volgende dag nog lekkerder. Je kunt de soep dus prima van te voren klaarmaken. Lekker makkelijk voor het weekend.
  • Als je de soep van te voren maakt, kun je de ravioli in water koken (i.p.v. in de soep). De gare ravioli laat je, vlak voor de soep gaat eten, even mee warmen in de soep. De ravioli blijft dan een beet houden.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/tomatensoep-met-ravioli/