metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vegetarischPasta'sSnelle gerechtenVegetarisch

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

by Metz 8 juni 2018
written by Metz 8 juni 2018
spaghetti pesto en geroosterde tomaten

Al eerder gaf ik het recept voor deze oven geroosterde tomaatjes.  Met die tomaatjes maak je veel gerechten zoveel lekkerder dan met gewone tomaat. Bijvoorbeeld deze gnocchi of pasta salade. Deze spaghetti met pesto knapt er ook erg van op.

Gewone tomaten zijn in het seizoen al heel erg smaakvol van zichzelf, maar zelfs dan rooster ik ze. Al zou dat alleen maar zijn omdat Willem rauwe tomaat niet zo lekker vindt. Tja, hoezo tomaat is niet lekker. Maar goed, smaken verschillen nu eenmaal.

Als je een voorraadje van deze tomaatjes in de koelkast hebt, is dit recept een fluitje van een cent. Heb je dat niet, dan ben je iets langer bezig, moeilijk is het niet. Gebruik, als je tijd hebt, zelfgemaakte pesto of anders pesto uit de winkel van goede kwaliteit. Liever niet uit een potje, dat is zonde van je gerecht. Voor de nodige extra groenten, bak ik courgetteslierten even in de koekenpan en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.

Als je dit leest, ben ik met Eddy en Willem een paar dagen naar een camping op Terschelling. Vooralsnog lijkt het mooie weer aan te houden. Deze pasta komt dan vast weer een keertje op ons bord.  Lekker hoor.

Eddy in de tuin

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk.  Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of  twitter met de hashtag  #metzkooktover.

Print

Spaghetti met pesto

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 10

Totaal 20

Aantal 4 personen

spaghetti pesto en geroosterde tomaten

Wat heb je nodig

  • 500 gram spaghetti of linguine ( ik gebruik de eierpasta van Grand Italia of linguine van de cecco)
  • 2 el olie
  • 1 courgette in slierten (kant en klaar bij de supermarkt) of in stukjes gesneden
  • 4 el pesto ( liefst zelfgemaakt. Een goede gekochte kan, als je weinig tijd hebt)
  • 500 gram snoeptomaatjes,  in de oven geroosterd (ovengeroosterde tomaatjes) - zie ook de snelle versie bij de notities. Of halfgedroogde tomaatjes uit een potje van de supermarkt
  • 2-3 el kookwater van de spaghetti
  • extra Parmezaanse kaas en versgemalen peper

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en laat warm worden op half hoog vuur
  3. Giet 2 el olie in de koekenpan en bak de courgette kort aan, 2 -3 minuten
  4. Bak de tomaatjes 1 minuut mee
  5. Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en doe de pasta in de koekenpan
  6. Zet het vuur laag, roer de pesto door de pasta en 2-3 el van het kookvocht. Zo houd je de pasta smeuiig.
  7. Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas en wat vers gemalen zwarte peper.

Notities

  • voor een snellere versie van de tomaatjes kun je de oven ook op 150 graden zetten en een uurtje roosteren
  • voor een nóg snellere (maar met iets minder volle smaak) versie, bak je de doormidden gesneden tomaatjes in een scheutje olie in een warme koekenpan. Schenk er een el balsamico bij, 2 tl suiker, 1/2 tl zout en wat versgemalen peper. Bak ze tot ze een beetje gebarsten zijn.
  • Je kunt ook eventueel nog rucola door de pasta roeren (niet meer doorwarmen)

 

courgettegeroosterde tomaatpestospaghettitomaat
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact