metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenBijgerechtBorrel en snackVegetarisch

Zongedroogde tomaatjes

by Metz 22 januari 2017
written by Metz 22 januari 2017
potje gedroogde tomaten in olie

Of eigenlijk, in dit geval, oven gedroogd. Superlekker en makkelijk zelf te maken.
De smaak van de tomaatjes wordt zo intenser en zoeter. Ik gebruik ze veel en vaak. Bij de borrel, door de pasta, door de tomatensoep, door de bolognesesaus of op de boterham.

 

Print

Zongedroogde tomaatjes

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 3

Totaal 3 , 5

Aantal 1 pot

potje gedroogde tomaten in olie

Wat heb je nodig

500 gram kleine tomaatjes (bv snoeptomaatjes)

  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • peper en zout
  • 1 glazen jampot (gesteriliseerd in kokend water)
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden
  2. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  3. Snij de tomaatjes doormidden, meng de olijfolie, balsamico, suiker, peper en zout er doorheen en spreid uit over de bakplaat.
  4. gesneden cherry tomaatjes op bakplaatSchuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes zachtjes in 3 uur in de oven. Of als je ze liever nog iets droger wilt, laat je ze er nog wat langer in. Ze moeten niet te donker worden. Het ziet er dan ongeveer zo uit.
  5. oven gedroogde tomaten op bakplaatDe tomaatjes doe je dan warm in een schoongemaakte jampot en giet er zoveel olijfolie op tot de tomaatjes onder staan. Zolang je ervoor zorgt dat de tomaatjes steeds onder de olie, kun je ze maandenlang zo bewaren.

 

 

groentenolijfolietomaten
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact