metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Aziatische en oosterse gerechtenHoofdgerecht gevogelteSnelle gerechtenSoep

Snelle wontonsoep

by Metz 24 november 2017
written by Metz 24 november 2017
wontonsoep

Vandaag heb ik voor jullie het recept voor een simpele wontonsoep. Een recept kun je het eigenlijk niet noemen zo makkelijk is het. Deze wontonsoep staat in een mum van tijd op tafel, als je tenminste wontons in huis hebt. Die koop je bij de toko en ik heb altijd een voorraadje in de vriezer. Voor als ik een opkikker nodig heb of als ik niet zo’n zin in koken heb.

Voor de makkelijkste versie gebruik je kant en klare kippenbouillon of fond (die is sterker van smaak). Zelf-getrokken bouillon is nog lekkerder, maar een bouillon van een (biologisch) blokje is helemaal prima. Je brengt het aan de kook, doe de bevroren wontons erbij, die laat je 10 minuten in de bouillon koken en dan de groenten erbij. Een paar theelepels van het sojamengsel in een soepkom, de bouillon met groenten en wontons erop en klaar ben je. Makkelijk he?

makkelijke wontonsoep

Als je bijvoorbeeld deze  kippastei maakt of een gegrilde kip eet, gooi dan het overgebleven karkas niet weg hoor, dat is zo zonde. Je maakt er een overheerlijke bouillon van. Het karkas doe je in een grote pan met anderhalf tot twee liter water, stukken wortel, een stuk prei, een ui, peperkorrels, peterselie, of wat verdwaalde groenten uit de koelkast. Breng het aan de kook en laat de bouillon vervolgens een uurtje of 5 tegen de kook aan op het vuur staan (of in de oven op 100 graden). Zeef de bouillon, laat inkoken tot ongeveer de helft en maak er een lekker soepje in of vries het in tot later gebruik. Voor deze wontonsoep bijvoorbeeld.

Heb je vandaag eigenlijk twee recepten van mij gekregen, fijn he?

 

Print

Snelle wontonsoep

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 10

Totaal 15

Aantal 4 personen

wontonsoep

Wat heb je nodig

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ster anijs en een pijpje kaneel
  • 1 pakje kant en klare wontons (uit de vriezer bij de toko)
  • Wat snel klaar groenten, taugé, reepjes paprika, prei en lente-ui ringetjes, dun gesneden (spits) kool. Eventueel ook boontjes of wortel in hele dunne plakjes (die kook je gewoon iets langer mee). Wat je lekker vindt

Voor het sojasausje

  • 2 el hoisinsaus (toko)
  • 2 el kikkoman (groene dop, is minder zout)
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl gembersiroop
  • 1 tl sambal

voor erbij

  • fijn gesneden koriander
  • kroepoek
  • gefruite uitjes

Zo maak je het

  • Breng de kippenbouillon aan de kook met de steranijs en de kaneel. laat dit een kwartiertje zachtjes koken
  • voeg de wontons toe, laat deze (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking) bijna gaar worden en voeg dan de groenten toe. Deze kunnen dan eventjes meekoken tot ze beetgaar zijn
  • meng de ingrediënten voor het sojasausje
  • lepel een beetje (1-2 tl) van het sausje in een soepkom
  • schep de bouillon met de wontons en groenten erop
  • maak af met koriander en gefruite uitjes en serveer met kroepoek

 

aziatischcomfortfoodKippensoepOosterswonton
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact