metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht gevogelteSnelle gerechtenSoep

Pindasoep

by Metz 31 december 2016
written by Metz 31 december 2016
pindasoep met kroepoek

Pindasoep is een wat gekke soep, vind ik.  Pindasaus was voor mij iets voor over de sate, om dat nu in verdunde vorm als soep te eten…. Een tijdje geleden gingen Willem en ik bij vrienden eten en het voorgerecht was pindasoep. Dat was een blije verrassing.  De soep was héérlijk en helemaal niet zo zwaar als ik had gedacht. Een vrolijke soep die je kunt aanvullen met allerlei lekkere dingen. Dan maak je er een echte feestmaaltijd van.

Dit heb je nodig voor 1 liter soep

  • 1 liter Kippenbouillon (vers of van bouillonblokjes)
  • 200 gram gaar kippenvlees *
  • 2 1/2 el pittige Surinaamse pindakaas
  • 2 1/2 el gewone pindakaas
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • een stukje gember, geraspt
  • 2 tl kerriepoeder (liefst de Hindoestaanse massala)
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 blikje kokosmelk
  • 3 el ketjap (manis)
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 2 citroenblaadjes of een stengel sereh
  • naar smaak eventueel 2 tl bruine basterdsuiker
  • Tauge

Voor erbij

  • gehakte pinda’s
  • gefruite uitjes
  • witte rijst
  • koriander
  • kroepoek
  • reepjes lente-ui

Zo maak je het

Roer de pindakaas goed los in een kommetje met wat bouillon.

Fruit de ui, knoflook en de gember zachtjes aan in de olie. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de tomatenpuree toe en fruit dit al roerend mee. Giet de bouillon en de pindakaas erbij  en breng, al roerend met een garde, aan de kook.  Goed blijven roeren.  Kokosmelk, ketjap, basterdsuiker en citroenblad toevoegen en de soep 20 minuten zachtjes laten koken. Verwijder het citroenblad, voeg de taugé en de kip toe en warm nog even goed door.

Doe een lepel rijst in een soepkom en schep de soep erop. Zet de andere bijgerechten op tafel, iedereen kan dit dan zelf bij de soep doen.

*als je de kippenbouillon hebt gemaakt heb je gaar kippenvlees voor in de soep. Maak je de bouillon van blokjes, kook dan blokjes kipfilet even gaar in de bouillon die je gebruikt voor de soep.

 

 

 

 

 

gemberkippenbouillonknoflookkokosmelkkorianderpinda'spindakaasui
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact