Of eigenlijk, in dit geval, oven gedroogd. Superlekker en makkelijk zelf te maken.
De smaak van de tomaatjes wordt zo intenser en zoeter. Ik gebruik ze veel en vaak. Bij de borrel, door de pasta, door de tomatensoep, door de bolognesesaus of op de boterham.
Zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 1 pot
Wat heb je nodig
500 gram kleine tomaatjes (bv snoeptomaatjes)
- scheutje olijfolie
- scheutje balsamicoazijn
- 1 tl suiker
- peper en zout
- 1 glazen jampot (gesteriliseerd in kokend water)
- olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 80 graden
- Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
- Snij de tomaatjes doormidden, meng de olijfolie, balsamico, suiker, peper en zout er doorheen en spreid uit over de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes zachtjes in 3 uur in de oven. Of als je ze liever nog iets droger wilt, laat je ze er nog wat langer in. Ze moeten niet te donker worden. Het ziet er dan ongeveer zo uit.
De tomaatjes doe je dan warm in een schoongemaakte jampot en giet er zoveel olijfolie op tot de tomaatjes onder staan. Zolang je ervoor zorgt dat de tomaatjes steeds onder de olie, kun je ze maandenlang zo bewaren.