metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackBuffet en picknickSnelle gerechtenVoorgerecht

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

by Metz 23 maart 2018
written by Metz 23 maart 2018
omeletrolletjes met een tomaatje

Omdat het bijna pasen is, heb ik voor jullie een recept met ei. Omeletrolletjes om precies te zijn. Omeletrolletjes met kruiden en een vulling van ricotta en pesto. Met een zonnig tomaatje erop. Leuk als hapje bij de (paas) brunch of bij de (paas) borrel.

Afgelopen zaterdag was een spannende avond. Vooral voor mij. Het was de avond van het benefietdiner voor Haarlem rent voor Kenia.  Nadat ik het bericht had gepost op mijn blog en Facebook stroomden de aanmeldingen binnen. Sneller dan Yvonne en ik hadden verwacht was de tafel volgeboekt en hadden we zelfs nog een wachtlijst!  Supergoed natuurlijk.

Alleen moest ik vervolgens mijn belofte wel nakomen en zorgen dat de gasten waar voor hun geld kregen. Spannend vond ik het, voor zo’n grote groep koken. Voor mij de eerste keer. Hieronder zie je mij in actie.

metzkooktover

Gelukkig ging het allemaal goed. De gasten, die elkaar ook niet allemaal kenden, bleken stuk voor stuk héle gezellige gasten. De maaltijd klaarmaken (dit omeletrolletje en 4 gangen, de recepten volgen nog) en uitserveren lukte prima, met lieve hulp van Yvonne en Monique. Bovendien bleef ik er, wonder boven wonder, relaxed onder waardoor ik zelf ook een hele leuke avond had.  Dat is toch ook mooi meegenomen, een gestreste kok in de keuken is ook maar niks.

Maar misschien nog wel het belangrijkste: met elkaar hebben we een mooi bedrag voor Unicef  bijeengebracht. Kortom, een hele geslaagde avond. De wachtlijst moet maar wel de wachtlijst blijven, nóg zo’n diner voor een grote groep maken, dat zit er voor mij voorlopig niet in. Maar leuk was het.

omeletrolletje met ricotta en een glaasje cava

 

Bij ontvangst van de gasten serveerde ik deze omeletrolletjes met een glaasje Cava.  Leuk ook toch, voor de paas…

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk.  Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of  twitter met de hashtag  #metzkooktover.

Print

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 10

Totaal 25

Aantal 20 hapjes

omeletrolletjes met ricotta

Wat heb je nodig

Voor de omeletjes

  • 4 eieren
  • 2 el melk of room
  • handje peterselie, fijngesneden
  • handje bieslook, in hele kleine ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1/4 tl peper
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas ( of andere pittige kaas)
  • olie of boter om te bakken en een kleine koekenpan 

voor de vulling

  • 1 bakje ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas ( of andere pittige kaas)
  • snufje peper
  • 1 grote eetlepel pesto of een bosje basilicum ( blaadjes fijngesneden)

Voor de garnering

  • Half gedroogde tomaatjes , zelfgemaakt of gekocht in de supermarkt
  • prikkers

Zo maak je het

  1. Neem een ruime kom en klop de eieren los met de melk/room
  2. Roer de kruiden, knoflook, peper en de kaas erdoor.
  3. Zet de koekenpan op halfhoog vuur en laat deze warm worden. Giet een beetje olie of boter in de pan en laat dit heet worden.
  4. Giet of lepel een dunne laag van het eimengsel in de koekenpan. De worden dunne omeletjes, zorg dus dat de bodem van de pan nét bedekt is met het eimengsel. 
  5. Zet het vuur lager en laat de omeletjes bakken tot ze nét gaar zijn. De bovenkant is dan bijna droog.
  6. Keer de omeletjes voorzichtig en bak de andere kant nog eventjes. Die kant blijft dan blanker, dit wordt de buitenkant van je omeletje.
  7. Bak zo nog 3 of 4 omeletjes.
  8. Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  9. Besmeer de omeletjes met de vulling en rol ze losjes op. Verpak eventueel in plastic folie (maak er een worstje van) als je ze langer ( 4-5 uur) van te voren maakt.
  10. Snijd de omeletrollen in dikke plakken, leg er een tomaatje op en steek er een prikker in.

Notities

  • De omeletjes kun je makkelijker keren als je een kleine koekenpan gebruikt
  • je kunt ook met de vulling variëren. Spekjes erdoor zijn lekker. Of stukjes gerookte zalm.

 

basilicumborreleihapjeomeletrolletjesparmezaanse kaaspestoricottatomaat
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact