Omdat het bijna pasen is, heb ik voor jullie een recept met ei. Omeletrolletjes om precies te zijn. Omeletrolletjes met kruiden en een vulling van ricotta en pesto. Met een zonnig tomaatje erop. Leuk als hapje bij de (paas) brunch of bij de (paas) borrel.
Afgelopen zaterdag was een spannende avond. Vooral voor mij. Het was de avond van het benefietdiner voor Haarlem rent voor Kenia. Nadat ik het bericht had gepost op mijn blog en Facebook stroomden de aanmeldingen binnen. Sneller dan Yvonne en ik hadden verwacht was de tafel volgeboekt en hadden we zelfs nog een wachtlijst! Supergoed natuurlijk.
Alleen moest ik vervolgens mijn belofte wel nakomen en zorgen dat de gasten waar voor hun geld kregen. Spannend vond ik het, voor zo’n grote groep koken. Voor mij de eerste keer. Hieronder zie je mij in actie.
Gelukkig ging het allemaal goed. De gasten, die elkaar ook niet allemaal kenden, bleken stuk voor stuk héle gezellige gasten. De maaltijd klaarmaken (dit omeletrolletje en 4 gangen, de recepten volgen nog) en uitserveren lukte prima, met lieve hulp van Yvonne en Monique. Bovendien bleef ik er, wonder boven wonder, relaxed onder waardoor ik zelf ook een hele leuke avond had. Dat is toch ook mooi meegenomen, een gestreste kok in de keuken is ook maar niks.
Maar misschien nog wel het belangrijkste: met elkaar hebben we een mooi bedrag voor Unicef bijeengebracht. Kortom, een hele geslaagde avond. De wachtlijst moet maar wel de wachtlijst blijven, nóg zo’n diner voor een grote groep maken, dat zit er voor mij voorlopig niet in. Maar leuk was het.
Bij ontvangst van de gasten serveerde ik deze omeletrolletjes met een glaasje Cava. Leuk ook toch, voor de paas…
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk. Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of twitter met de hashtag #metzkooktover.
Omeletrolletjes met kruiden en ricotta
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 20 hapjes
Wat heb je nodig
Voor de omeletjes
- 4 eieren
- 2 el melk of room
- handje peterselie, fijngesneden
- handje bieslook, in hele kleine ringetjes gesneden
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 1/4 tl peper
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas ( of andere pittige kaas)
- olie of boter om te bakken en een kleine koekenpan
voor de vulling
- 1 bakje ricotta
- 50 gram Parmezaanse kaas ( of andere pittige kaas)
- snufje peper
- 1 grote eetlepel pesto of een bosje basilicum ( blaadjes fijngesneden)
Voor de garnering
- Half gedroogde tomaatjes , zelfgemaakt of gekocht in de supermarkt
- prikkers
Zo maak je het
- Neem een ruime kom en klop de eieren los met de melk/room
- Roer de kruiden, knoflook, peper en de kaas erdoor.
- Zet de koekenpan op halfhoog vuur en laat deze warm worden. Giet een beetje olie of boter in de pan en laat dit heet worden.
- Giet of lepel een dunne laag van het eimengsel in de koekenpan. De worden dunne omeletjes, zorg dus dat de bodem van de pan nét bedekt is met het eimengsel.
- Zet het vuur lager en laat de omeletjes bakken tot ze nét gaar zijn. De bovenkant is dan bijna droog.
- Keer de omeletjes voorzichtig en bak de andere kant nog eventjes. Die kant blijft dan blanker, dit wordt de buitenkant van je omeletje.
- Bak zo nog 3 of 4 omeletjes.
- Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
- Besmeer de omeletjes met de vulling en rol ze losjes op. Verpak eventueel in plastic folie (maak er een worstje van) als je ze langer ( 4-5 uur) van te voren maakt.
- Snijd de omeletrollen in dikke plakken, leg er een tomaatje op en steek er een prikker in.
Notities
- De omeletjes kun je makkelijker keren als je een kleine koekenpan gebruikt
- je kunt ook met de vulling variëren. Spekjes erdoor zijn lekker. Of stukjes gerookte zalm.