metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackHoofdgerecht visVis

Vissticks met volkoren cornflakes

by Metz 3 april 2017
written by Metz 3 april 2017

Vissticks,  ik vind ze heerlijk en eet ze nog regelmatig. Uit de vriezer in de hete oven en lekker knapperig laten worden, hmmm.

Deze keer heb ik ze zelf gemaakt. Vorige week had ik kipfilet gepaneerd in cornflakes en vervolgens gebakken, dat was erg lekker. De kip bleef lekker sappig met een heerlijk knapperige korst. Vis kan dan natuurlijk ook zo gepaneerd worden.

In de supermarkt bedacht ik mij dat er misschien ook wel volkoren cornflakes bestaan en dat is zo. Branflakes heten ze en dat werkt ook prima. Het korstje bakt dan wel iets sneller bruin, dat zie je op de foto, maar ze smaken heerlijk en door het volkoren korstje vullen ze ook nog eens beter dan de gewone visstick.

Volgende keer probeer ik of ze ook zo lekker worden als je ze in de oven klaarmaakt.

Print

Vissticks met korstje van volkoren cornflakes

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 10

Totaal 25

Aantal 12 stuks

Wat heb je nodig

  • 400 gram kabeljauw (vers of uit de vriezer)
  • schaaltje met 2 losgeklopte eiwitten
  • schaaltje met wat bloem
  • schaaltje met verkruimelde branflakes of gewone cornflakes (doe de cornflakes in een plastic zakje en rol erover met een deegroller of fles)
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

het sausje

  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 fijngesneden zoetzure augurk
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden kappertjes
  • wat citroensap
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 10 cm.
  2. Vermeng de bloem met de kerrie, zout en peper.
  3. Haal de repen vis door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de cornflake-kruimels. Goed aanduwen en zorg dat iedere kant bedekt is. Herhaal dit met de rest van de repen.
  4. Giet een flinke laag olie in een koekenpan, leg de vissticks erin en zet dan pas de pan op het vuur. Zet het vuur tussen laag en halfhoog in en laat de vis langzaam bruin worden. Als de onderkant van de visstick bruin is, draai je hem om en bak je de andere kant. Ongeveer 2 minuten aan iedere kant afhankelijk van hoe dik de visstick is. Ze zijn vrij snel klaar.
  5. Maak ondertussen het sausje, roer hiervoor alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de vissticks

Notities

Lekker met zoete aardappel frietjes en sla of op een broodje.

 

cornflakeseigezondkabeljauwvis
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact