Print

Vissticks met korstje van volkoren cornflakes

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 12 stuks

Wat heb je nodig

het sausje

Zo maak je het

  1. Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 10 cm.
  2. Vermeng de bloem met de kerrie, zout en peper.
  3. Haal de repen vis door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de cornflake-kruimels. Goed aanduwen en zorg dat iedere kant bedekt is. Herhaal dit met de rest van de repen.
  4. Giet een flinke laag olie in een koekenpan, leg de vissticks erin en zet dan pas de pan op het vuur. Zet het vuur tussen laag en halfhoog in en laat de vis langzaam bruin worden. Als de onderkant van de visstick bruin is, draai je hem om en bak je de andere kant. Ongeveer 2 minuten aan iedere kant afhankelijk van hoe dik de visstick is. Ze zijn vrij snel klaar.
  5. Maak ondertussen het sausje, roer hiervoor alle ingrediƫnten door elkaar en serveer bij de vissticks

Notities

Lekker met zoete aardappel frietjes en sla of op een broodje.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/vissticks-met-volkoren-cornflakes/