schaaltje met verkruimelde branflakes of gewone cornflakes (doe de cornflakes in een plastic zakje en rol erover met een deegroller of fles)
2 tl kerriepoeder
zout en peper
olie om in te bakken
het sausje
2 el yoghurt
1 el mayonaise
1 fijngesneden zoetzure augurk
2 el fijngesneden peterselie
1 el fijngesneden kappertjes
wat citroensap
peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 10 cm.
Vermeng de bloem met de kerrie, zout en peper.
Haal de repen vis door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de cornflake-kruimels. Goed aanduwen en zorg dat iedere kant bedekt is. Herhaal dit met de rest van de repen.
Giet een flinke laag olie in een koekenpan, leg de vissticks erin en zet dan pas de pan op het vuur. Zet het vuur tussen laag en halfhoog in en laat de vis langzaam bruin worden. Als de onderkant van de visstick bruin is, draai je hem om en bak je de andere kant. Ongeveer 2 minuten aan iedere kant afhankelijk van hoe dik de visstick is. Ze zijn vrij snel klaar.
Maak ondertussen het sausje, roer hiervoor alle ingrediƫnten door elkaar en serveer bij de vissticks
Notities
Lekker met zoete aardappel frietjes en sla of op een broodje.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/vissticks-met-volkoren-cornflakes/