metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vleesNieuwsSaladesSnelle gerechten

Tagliata di manzo – dungesneden biefstuk met parmezaanse kaas

by Metz 22 september 2017
written by Metz 22 september 2017
Tagliata di manzo

Tagliata di manzo at ik voor de eerst aan boord van een zeilboot met een Italiaanse kok. Mijn zusje Yvonne en ik trokken een paar jaar geleden 3 maanden door Australië en hebben een week gezeild in the Whitsundays. Google het maar eens, je weet niet wat je ziet, zo mooi.

We hadden juist voor deze zeilboot gekozen vanwege de kok aan boord, over hem hadden we zulke goede verhalen gehoord. En dat hebben we gemerkt, alles wat hij maakte was superlekker. En dan dat prachtige uitzicht over the Whitsundays terwijl je aan het eten bent. Het leven kan dan niet veel beter meer worden….

Eenmaal thuis heb ik  nog vaak tagliata gemaakt. En ook hier, zonder dat waanzinnige uitzicht, is het een heerlijk gerecht. Als je een groot stuk entrecote in de oven braadt en je snijdt het vlees in dunne plakken, kun je tagliata als buffetgerecht of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd serveren. Met een schaal gegrilde groenten en geroosterde of gebakken aardappels heb je echt een feestmaal. Je kunt ook, zoals ik hier heb gedaan, een biefstukje of een entrecote bakken in de koekenpan en er een stokbroodje bij serveren. Dan heb je een snelle en makkelijke maaltijd te pakken. Op de BBQ kan natuurlijk ook, misschien dit weekend nog?

Het is, zoals bij veel Italiaanse gerechten, heel simpel, alles draait om de ingrediënten. Haal je vlees bij een goede slager, gebruik mooie rucola en een heerlijke Parmezaan. Heerlijk.

Print

Tagliata di manzo

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 10

Wachttijd 5

Totaal 25

Aantal 2 personen

Tagliata di manzo

Wat heb je nodig

  • 150 - 200 gram entrecote, kogelbiefstuk of ossenhaas van een goede slager
  • peper en zout
  • 2 el olie of bakboter
  • 75 gram rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • balsamico siroop ( te koop bij supermarkt) of maak het zelf; kook wat balsamico azijn in met een beetje suiker of honing
  • versgemalen peper en grof (zee)zout
  • 150 gram snoep tomaatjes

Zo maak je het

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen
  2. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden
  3. dep het vlees droog en wrijf het in met zout en peper
  4. Als de koekenpan heet is, doe je er boter of olie in en bak je je biefstuk zoals jij hem lekker vindt.
  5. laat het vlees even rusten
  6. Neem een schaal of een plank, leg de rucola erop
  7. Snijd het vlees schuin in plakken en leg het op de rucola
  8. schaaf er wat Parmezaanse kaas over
  9. druppel wat olijfolie en balsamico stroop erover
  10. maal er wat verse peper over en bestrooi met wat grof zeezout.

Notities

  • Tagliata kun je zo, als een salade eten
  • Tagliata is ook heerlijk met wat gegrilde groenten en aardappels uit de oven of frietjes
  • Met of op een stokbroodje is het ook heerlijk (eventueel besmeerd met rode uien jam. 

 

biefstukItaliaansmakkelijkparmezaanse kaasrucolarundvleeszomers
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact