metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackFeestgerechtenKoken met kliekjesSnelle gerechtenSoepVegetarischVoorgerecht

Venkelsoep

by Metz 24 februari 2017
written by Metz 24 februari 2017
venkelsoep in een glaasje

Ik heb 2 zussen en het heerlijke toeval wil dat mijn jongste zusje Yvonne sinds een paar jaar in dezelfde stad woont. Ze komt geregeld binnenvallen en voor mij is er dan niks leuker dan net even wat meer moeite in een maaltijd te stoppen. Gisteravond kwam kwam ze eten met Paul, een goede vriend van ons.

In mijn koelkast lag nog een venkel, die moest nu toch echt op en een venkelsoepje zo gemaakt. Op de foto zie je dat ik soepjes onderdeel heb gemaakt van een borrelschaal maar het kan natuurlijk ook gewoon in een kom of soepbord. Bewaar het venkel groen als (eetbare) garnering, geeft meteen wat kleur aan het blanke soepje. Ik heb er nog wat gerookte zalm in gedaan, gerookte forel, garnaaltjes of kip kunnen ook. Beetje pastis erin, dat versterkt de anijssmaak van de venkel. Het oordeel van Yvonne en Paul? Dikke duim omhoog!

Print

Venkelsoep

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 20

Totaal 30

Aantal 4 porties

venkelsoep in een glaasje

Wat heb je nodig

  • 1 grote venkelknol (met venkelgroen)
  • 250 ml melk
  • mespuntje zout
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 750 ml bouillon (groente of kip)
  • 2 el pastis of andere anijsdrank
  • 25 gram zalmreepjes (dan is de soep niet meer vegetarisch)

Zo maak je het

  1. Snijd de venkelknol in schijven en bewaar het venkelgroen voor de garnering.
  2. Breng de venkel met de melk en het mestpuntje zout aan de kook, zet het vuur laag en laat in ongeveer 15-20 minuten de venkel gaar worden.
  3. In de tussentijd smelt je de boter zachtjes in een pannetje. Als de boter is gesmolten roer je, al roerende met een roerspatel, de bloem er in 1 x door. Flink door blijven roeren en dan de bouillon beetje voor beetje door mengen tot er een licht gebonden soep ontstaat.
  4. De venkel is dan in de tussentijd wel gaar, die pureer je met de staafmixer of in de blender. De venkelpuree roer je door de soep. Proef even of er nog peper of zout bij moet en roer er dan 2 eetlepels pastis door. Klaar is je soep.

De glaasjes of bordjes soep garneer je met wat fijngesneden venkelgroen en wat reepjes zalm.

gezondmakkelijkvenkelzalm
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact