metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
SaladesSnelle gerechten

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

by Metz 25 mei 2018
written by Metz 25 mei 2018
Salade met watermeloen, komkommer en feta

Voor dit weekend worden tropische temperaturen voorspeld. 27 en 28 Graden en volop zon. Geen weer om uitgebreid te staan koken, perfect weer voor een BBQ.  Deze watermeloensalade is makkelijk, fris en wordt extra lekker door de munt en pistachenootjes. Heerlijk hoor bij je hamburger of kippenboutje.

Het zoete van de watermeloen en het zoutige van de feta zijn een perfectie combinatie. Maar je zou ook hierin weer kunnen variëren. Zachte geitenkaas met of zonder honing is ook lekker bij de watermeloen. Vervang de munt bijvoorbeeld door basilicum en voeg een paar olijven toe als je daarvan houdt. Laat dan de limoen weg en meng de olijfolie met wat witte balsamicoazijn. Het belangrijkste is dat de watermeloen rijp is, zwaar, zoet en sappig.

Deze watermeloensalade kun je makkelijk meenemen naar een picknick of eet hem, zoals ik vandaag deed, als lunch. Of maak er een voorgerechtje of borrelhapje van.

voorgerecht watermeloensalade

Mocht het echt verlammend heet worden dit weekend dan stel ik voor de meloen gewoon in schijven te snijden. En nog een flesje wijn open te trekken.  Al het andere is teveel moeite.

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk.  Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of  twitter met de hashtag  #metzkooktover.

Print

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenootjes

Voorbereidingstijd 15

Totaal 15

Aantal 4 personen

Salade met watermeloen, komkommer en feta

Wat heb je nodig

  • 1 halve watermeloen (bij voorkeur pitloos)
  • 1 komkommer
  • 80-100 gram fetakaas
  • 50 gram pistachenootjes, grof gehakt ( gezouten of ongezouten)
  • 10 blaadjes munt, fijn gehakt
  • 2 el lekkere olijfolie
  • sap van een 1 limoen
  • 1 tl honing
  • zoutvlokken (maldon zeezout) ( 1/2 tl)
  • versgemalen peper

Zo maak je het

  1. Maak bolletjes van je meloen met een bolletjeslepel/meloenschep of snijd de meloen in partjes of blokjes
  2. Snijd de komkommer (met of zonder schil) in partjes of snijd er spiralen van met een spiraalsnijder
  3. Verdeel de komkommer en meloen over een schaal
  4. Klop de olijfolie, limoensap en honing door elkaar en meng door de meloen en komkommer
  5. Verkruimel de feta erover, strooi de pistachenootjes erover en verdeel de munt over de salade
  6. Strooi wat zoutvlokken over de salade en maal er wat peper over

Notities

  • Je kunt ook nog wat jonge bladspinazie aan de salade toevoegen, of rucola
komkommermeloenmuntpistachenootjespistachenotensaladewatermeloen
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Ovengerecht: Geroosterde kip met miso honing glazuur

20 april 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact