metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Aziatische en oosterse gerechtenHoofdgerecht vleesNieuwsSaladesSnelle gerechten

Pittige biefstuksalade

by Metz 11 augustus 2017
written by Metz 11 augustus 2017

Deze pittige biefstuksalade smaakt verrukkelijk en je draait hem zo in elkaar. Je zet in een mum van tijd een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Vorig weekend hebben Willem en ik iets teveel de gezelligheid opgezocht, dit gaat samen met de nodige drankjes en hapjes. Het weekend begon al vroeg, op donderdag hadden we een verjaardagsfeest met BBQ, vrijdag een etentje bij vrienden én op zaterdag nog een strandfeest. Wat was het leuk allemaal en heerlijk, alleen kost het mij tegenwoordig wel meer tijd om daarvan bij te komen.  Zondag (en de rest van de week) maar een balansdag. Deze pittige biefstuksalade is dan precies wat ik nodig heb. De dressing maakt de salade, die is zoetig, pittig, romig en heel erg lekker.

pittige biefstuksalade

Koriander en munt maken de salade af. Maar ja, je hebt ook korianderhaters en Willem is daar een van, hij vindt het zo verschrikkelijk vies. En ik vind het zo ontzettend lekker. Zo zie je maar weer, ieder z’n meug. Eigenlijk is Willem helemaal niet zo’n salade-eter. Maar deze salade.. die eet hij dan wel met smaak op, alleen liever zonder de koriander. Gelukkig is de dressing zó goed dat de biefstuksalade ook zonder de koriander kan. Maar liever niet natuurlijk.

Print

Pittige biefstuksalade

Aantal 2 personen

Wat heb je nodig

  • 100-150 gram kogelbiefstuk of ossenhaas (van een goede slager)
  • boter of olie om in te bakken
  • 1 zak zachte gemengde sla
  • 100 gram boontjes, peultjes of haricots verts
  • 1 bakje taugé
  • 100 gram snoeptomaatjes, doormidden gesneden
  • 2 el pinda's of cashewnoten ( ik gebruik de honey-roasted van Duyvis), fijn gehakt
  • blaadjes koriander, fijn gehakt
  • blaadjes munt, fijn gehakt

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus (kikkoman, met de groene dop, minder zout. Als je de gewone gebruikt, neem dan ietsje minder)
  • 5 el kokosmelk
  • 1/2 el limoensap
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl sambal badjak (gebakken sambal) of gewone sambal
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • stukje gember, fijn geraspt

Zo maak je het

  1. Laat je biefstuk op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper
  2. zet 2 borden klaar en verdeel de sla erover
  3. kook de boontjes beetgaar en spoel koud af
  4. giet kokend water over de tauge, laat 30 seconden staan, giet af en spoel koud af
  5. verdeel de boontjes, taugé en de tomaatjes over de sla
  6. roer de ingrediënten voor de dressing, behalve de knoflook en gember, door elkaar
  7. laat een koekenpan heet worden, giet de olie of bakboter erin en bak je biefstuk zoals jij hem lekker vindt
  8. haal de biefstuk uit de koekenpan en laat rusten op een bord
  9. Zet het vuur laag, doe de gember en de knoflook in de pan, bak heel even aan (niet laten kleuren) en giet de dressing erbij. Laat dit even warm worden en zet het vuur uit.
  10. snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de salade
  11. verdeel de kruiden en de nootjes over de salade
  12. giet een beetje dressing over de sla en geef de rest er apart bij

Notities

De salade kan natuurlijk ook met reepjes gebakken kipfilet of een restje van je gegrilde kip. Of vegetarisch, met gebakken tofu reepjes. 

aziatischbiefstukgezondmakkelijkpittigsaladethais
0 comment
3
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact