Print

Pittige biefstuksalade

Aantal 2 personen

Wat heb je nodig

Voor de dressing:

Zo maak je het

  1. Laat je biefstuk op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper
  2. zet 2 borden klaar en verdeel de sla erover
  3. kook de boontjes beetgaar en spoel koud af
  4. giet kokend water over de tauge, laat 30 seconden staan, giet af en spoel koud af
  5. verdeel de boontjes, taugé en de tomaatjes over de sla
  6. roer de ingrediënten voor de dressing, behalve de knoflook en gember, door elkaar
  7. laat een koekenpan heet worden, giet de olie of bakboter erin en bak je biefstuk zoals jij hem lekker vindt
  8. haal de biefstuk uit de koekenpan en laat rusten op een bord
  9. Zet het vuur laag, doe de gember en de knoflook in de pan, bak heel even aan (niet laten kleuren) en giet de dressing erbij. Laat dit even warm worden en zet het vuur uit.
  10. snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de salade
  11. verdeel de kruiden en de nootjes over de salade
  12. giet een beetje dressing over de sla en geef de rest er apart bij

Notities

De salade kan natuurlijk ook met reepjes gebakken kipfilet of een restje van je gegrilde kip. Of vegetarisch, met gebakken tofu reepjes. 

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/pittige-biefstuksalade/