metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Aziatische en oosterse gerechtenHoofdgerecht gevogelteSnelle gerechten

Pad Thai

by Metz 21 juli 2017
written by Metz 21 juli 2017
padthai met bijgerechten

Pad Thai is een van Thailands bekendste gerechten. Als je ooit in Thailand bent geweest heb je dit vast gegeten. Of bij een Thais restaurant in Nederland, want daar hebben ze het natuurlijk ook.

Mijn Pad Thai versie is een versie met kip, omdat ik dat nog in de koelkast had, maar ik maak Pad Thai ook met garnalen of tofu. Het is allemaal even lekker en supersnel te maken. Het lastigste van het recept is ervoor zorgen dat de noedels niet te zompig worden, dit luistert best nauw en is een kwestie van uit proberen. De noedels zijn het lekkerst als ze nog een beetje een “bite” hebben, maar van binnen niet rauw zijn. Verder is Pad Thai maken een fluitje van een cent en je kunt ook nog wat variëren met de ingrediënten.

pad thai

Dat variëren heb ik hier ook gedaan. Aan mijn roerbaksaus heb ik wat pindakaas toegevoegd, dat is niet zo authentiek. Al is de lekkerste versie die ik ooit heb gegeten, een versie waar dat toch echt in zat. Je kunt extra groenten toevoegen, probeer eens peultjes of gebruik een zakje wokgroenten.  De eieren heb ik apart gebakken en in reepjes gesneden, mee roerbakken kan natuurlijk ook.

Het restje Pad Thai heb ik de volgende dag meegenomen naar mijn werk, met wat gekookte haricots verts erbij, een hard gekookt eitje, verse koriander, gehakte nootjes, scheutje sriracha saus. Heerlijk!

Print

Pad Thai

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 5

Wachttijd 40

Totaal 40 , 15

Aantal 2 personen

pad thai met bijbehorende gerechten

Wat heb je nodig

  • 200 gram brede rijstnoedels
  • 150 gram kipfilet of kippendijen, in reepjes (of gebruik pittige tofu roerbakreepjes voor een vegetarische versie)
  • 2 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 125 gram taugé
  • 2 eieren, losgeklopt

Voor de saus

  • 1 el tamarindepasta (toko)
  • 1 el palmsuiker of bruine suiker
  • 1 tl pindakaas
  • 1 el vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken

Voor erbij

  • 2 el gehakte pinda's (ik gebruik dry roasted honey pinda's, maar gewone kunnen ook)
  • 1 limoen in partjes
  • 2 bosuien in dunne reepjes gesneden
  • 2 el fijngehakte koriander
  • sriracha saus

Zo maak je het

  1. Week de noedels 40-50 minuten in een grote schaal met koud water. Noedels moeten helemaal onder water staan. De noedels zijn dan nog een beetje hard maar je kunt ze wel doorbijten. Laat ze vervolgens uitlekken
  2. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje
  3. Bak van de eieren een grote dunne omelet. Laat afkoelen, rol op en snijd deze in dunne reepjes
  4. Zet een wok op hoog vuur, als hij heet is, voeg je de olie toe en de kipreepjes. Bak deze snel gaar.
  5. Voeg de ui, de knoflook en de reepjes paprika toe en roerbak kort
  6. Voeg de taugé toe en roerbak kort
  7. Vervolgens voeg je de uitgelekte noedels ten de saus toe en roerbak kort
  8. Als de noedels te droog worden, voeg je ietsje water toe.
  9. Schep de Pad Thai in kommen of op borden
  10. Serveer de Pad Thai met de reepjes omelet, fijngehakte pinda's, lente ui, koriander en limoen.

Notities

Noedels:Je kunt de noedels ook 3 minuten in kokend water leggen. Dat is sneller alleen is het minder makkelijk in de gaten te houden of ze goed zijn. Giet de noedels af, spoel koud af en sprenkel er een beetje olie over. Dan plakken ze niet aan elkaar.

Vegetarisch: Een vegetarische Pad Thai maak je door tofu toe te voegen in plaats van kip of garnalen. In de supermarkt zijn pittige tofu roerbakreepjes te krijgen, die kun je zo toevoegen en ze zijn heerlijk.

 

 

 

aziatischeikipkoriandermakkelijknoedelsthais
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact