metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Koken met kliekjesOntbijt en lunchZoet

Wentelteefjes

by Metz 22 april 2017
written by Metz 22 april 2017
wentelteefjes met kaneelsuiker

Wentelteefjes. Dat is best een ouderwets gerecht maar ik kan mij niet herinneren dat mijn moeder dat vroeger ooit voor mij en mijn zussen maakte. Pas kort geleden at ik ze voor het eerst en ik vind nu toch dat mijn moeder een beetje tekort is geschoten. In andere dingen niet hoor, mijn moeder is de liefste en leukste moeder die je je maar kunt wensen. Daarnaast kan ze ook nog eens heerlijk koken. Maar mem, waarom heb je toch nooit wentelteefjes voor ons gemaakt?

Wentelteefjes zijn heerlijk en makkelijk klaar te maken. Wentelteefjes maak je met oud brood dat je anders misschien weggooit en daarmee verspil je ook weer minder voedsel. Mooi meegenomen toch? Je kunt ze van ieder soort brood maken alleen moet het brood wel een beetje oudbakken zijn. Dan valt het niet uit elkaar tijdens het bakken. De wentelteefjes uit onderstaand recept zijn erg lekker als ontbijt maar als je suikerbrood gebruikt heb je opeens een geweldig toetje. De extra suiker kun je dan weg laten en als je het dan serveert met een bolletje ijs? Je weet niet wat je proeft, zó lekker.

 

Print

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 5

Wachttijd 5

Totaal 20

Aantal 4 stuks

wentelteefjes met kaneelsuiker

Wat heb je nodig

  • 4 sneetjes oud witbrood, met of zonder korstjes
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker of 1tl vanille extract
  • boter
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

Gebruik een diep bord of wijde schaal en klop het ei daarin los. Vervolgens klop je de melk erdoor en de vanille. Haal de boterhammen een voor een goed door het melkmengsel. De boterhammen moeten goed het vocht opnemen.  Leg ze in een ander diep bord. Het melkmengsel wat over is, giet je er nog over. Laat de boterhammen dan nog 5 minuten staan. De basterdsuiker en de kaneel meng je vast in een kommetje door elkaar.

Laat een ruime koekenpan op half hoog vuur warm worden en vervolgens doe je de boter erin. Als de boter heet is, bak je de boterhammen aan beide kanten lichtbruin. Als je koekenpan niet groot genoeg is, bak je de broodjes in 2 porties. Haal de wentelteefjes uit de pan en snijd ze doormidden. Strooi het suiker/kaneelmengsel erover. De wentelteefjes zijn het lekkerst als ze warm zijn.

 

0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Decadente tosti – de croque Madame

9 maart 2018

Ovenschotel met shoarma, sperzieboontjes en rösti

2 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

26 januari 2018

Tarte tatin met rode biet en zachte witte...

29 december 2017

Tarte tatin met peer

15 december 2017

Zelf hangop maken

3 november 2017

Kippastei

27 oktober 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact