Dol ben ik op pannenkoeken, je kunt mij er voor wakker maken. Liefst met spek, appel en stroop.
Ook de Amerikaanse pancakes vind ik heerlijk, als ontbijt. Lekkere dikke, fluffy pancakes.
Deze pancakes zijn een gezondere versie, afhankelijk natuurlijk van wat je erop doet. Spek en stroop zijn ook hier lekker bij maar als je het houdt bij fruit en een schep Griekse yoghurt is het een verantwoord verwen ontbijt.
Havermout heb ik meestal wel in huis en als je dat in de blender doet wordt het vanzelf havermoutmeel. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes luchtiger worden. Mocht je ze nog luchtiger willen, splits dan de eieren en klop het eiwit apart stijf en spatel het als laatste door het beslag.
Pannenkoekjes
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Wachttijd
Totaal
Aantal 10-12 stuks
Wat heb je nodig
- 75 gram havermout (meel)
- 75 gram boekweitmeel
- 200 ml amandelmelk (sojamelk, gewone melk, karnemelk)
- 5 gram bakpoeder
- 2 eieren
- olie om te bakken
- snufje zout
- klein doosje bosbessen
- klein doosje frambozen
Zo maak je het
- Doe de havermout, boekweitmeel, bakpoeder, eieren en de melk in de blender en meng het en maal het fijn.
- Giet het mengsel in een kom en roer de bosbessen erdoor heen, laat het beslag 10-15 minuten staan.
- Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur giet een klein scheutje olie in de pan en verspreid dit over de bodem.
- Leg 3 dikke, kleine hoopjes beslag in de koekenpan, als de onderkant lichtbruin is, draai je ze om en bak de andere kant. Maak zo het beslag op.
Serveer de pannenkoekjes met de frambozen en een lepel Griekse yoghurt of kokos yoghurt. Ik bakte nog wat stukjes appel in een beetje boter en schepje bruine suiker. Heerlijk!