metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Ontbijt en lunchZoet

Pancakes

by Metz 19 januari 2017
written by Metz 19 januari 2017
pannenkoekjes met frambozen op en bord

Dol ben ik op pannenkoeken, je kunt mij er voor wakker maken. Liefst met spek, appel en stroop.
Ook de Amerikaanse pancakes vind ik heerlijk, als ontbijt. Lekkere dikke, fluffy pancakes.

Deze pancakes zijn een gezondere versie, afhankelijk natuurlijk van wat je erop doet. Spek en stroop zijn ook hier lekker bij maar als je het houdt bij fruit en een schep Griekse yoghurt is het een verantwoord verwen ontbijt.

Havermout heb ik meestal wel in huis en als je dat in de blender doet wordt het vanzelf havermoutmeel. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes luchtiger worden. Mocht je ze nog luchtiger willen, splits dan de eieren en klop het eiwit apart stijf en spatel het als laatste door het beslag.

 

Print

Pannenkoekjes

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 15

Wachttijd 15

Totaal 35

Aantal 10-12 stuks

pannenkoekjes met frambozen op en bord

Wat heb je nodig

  • 75 gram havermout (meel)
  • 75 gram boekweitmeel
  • 200 ml amandelmelk (sojamelk, gewone melk, karnemelk)
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • olie om te bakken
  • snufje zout
  • klein doosje bosbessen
  • klein doosje frambozen

Zo maak je het

  1. Doe de havermout, boekweitmeel, bakpoeder, eieren en de melk in de blender en meng het en maal het fijn.
  2. Giet het mengsel in een kom  en roer de bosbessen erdoor heen, laat het beslag 10-15 minuten staan.
  3. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur giet een klein scheutje olie in de pan en verspreid dit over de bodem.
  4. Leg 3 dikke, kleine hoopjes beslag in de koekenpan, als de onderkant lichtbruin is, draai je ze om en bak de andere kant. Maak zo het beslag op.

Serveer de pannenkoekjes met de frambozen en een lepel Griekse yoghurt of kokos yoghurt. Ik bakte nog wat stukjes appel in een beetje boter en schepje bruine suiker. Heerlijk!

 

boekweitbosbesseneiframbozengezondhavermoutpannenkoekpannenkoeken
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Decadente tosti – de croque Madame

9 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Tarte tatin met rode biet en zachte witte...

29 december 2017

Tarte tatin met peer

15 december 2017

Zelf hangop maken

3 november 2017

Soort van appel-bramen crumble

12 oktober 2017

Gezonde pannenkoekjes met courgette

8 september 2017

Doe het zelf cruesli

26 juli 2017

Cheesecake

14 juli 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact