metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Pittig stoofvlees (pulled beef)met taco’s en mangosalsa

by Metz 16 februari 2018
written by Metz 16 februari 2018
taco met pulled beef erop

Het is toch al weer een tijdje geleden dat ik een taco gerecht heb geplaatst. Hoogste tijd, want ik ben er dol op. Eerder plaatste ik al deze kip taco’s  en nu deze taco’s met pittig stoofvlees.

Heerlijk zacht vlees in een zoet, pittige saus, denk Tex-Mex, zoiets. Voor dit pittige stoofvlees stoof je sudderlappen lang, net zo lang tot het vlees superzacht is en je het makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Zelf heb ik de slowcooker gebruikt voor het stoven, maar dat gaat natuurlijk ook heel goed in een stoofpan op een laag pitje of in de oven. Als het vlees gaar is, trek je het vlees met twee vorken verder uit elkaar en roer je het door de heerlijke zoet-pittige saus waarin het vlees heeft gesudderd.

pulled beef in schaal

 

Met het pittige stoofvlees vul je zachte of knapperige taco’s, maak je burrito’s, je kunt het met rijst eten of tussen een broodje stoppen. Misschien zelfs onder aardappelpuree, dat zou ook zo maar eens lekker kunnen zijn. Op een frietje….

Met zoveel mogelijkheden maak je dit pittige stoofvlees natuurlijk niet in kleine hoeveelheden.  Je maakt er vooral lekker veel van, vriest het in porties in en zo tover je iedere keer weer een andere lekkere maaltijd op tafel. Makkelijk hoor.

 

Print

Pittig stoofvlees

Voorbereidingstijd 30

Kooktijd 5

Totaal 5 , 30

Aantal 6-8 porties

pulled beef in een schaaltje

Wat heb je nodig

  • 1 kilo doorregen runderlappen of sucadelappen van een goede slager (niet te mager, er mag wel wat vet aan zitten)

Kruidenmengsel voor het vlees

  • 1 1/2  tl komijn
  • 1  1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl zout

Om te stoven

  • 2 tot 3 el bakboter of olie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, uit de knijper
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el (appel) azijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 2 chilipepers in adobesaus (verkrijgbaar bij de toko) of 1 fijn gesneden rode chilipeper (met of zonder zaadjes afhankelijk van hoe heet je het wilt)
  • 1 el worcestersaus
  • 1 pakje gezeefde tomaten of tomatenstukjes

Als je taco's maakt, heb je dit nodig:

  • zachte kleine tacos (gorditas, bij de supermarkt)
  • geraspte kaas
  • 1 mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode uit in dunne ringen
  • gehakte koriander
  • partjes limoen
  • zure room (optioneel)
  • een avocado in stukjes of guacamole (optioneel)
  • kidneybonen of zwarte bonen (optioneel)

Zo maak je het

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen 
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier
  3. Roer de kruiden voor het kruidenmengsel door elkaar en smeer het vlees er mee in
  4. Zet een braadpan op het vuur en laat de pan warm worden, zet het vuur half hoog tot hoog
  5. Doe 1-2 el bakboter of olie in de pan en braad het vlees, in gedeelten, bruin. Niet teveel vlees in de pan doen anders kookt het in plaats van bakken. Voeg eventueel tussentijds wat boter/olie toe
  6. Als je een slowcooker gebruikt, doe je alle ingrediënten voor het stoven in de slowcooker, roer het door elkaar en voeg het vlees toe. Zet de slowcooker op "low" en laat een uur of 8 gaar sudderen.
  7. Gebruik je de oven dan warm je deze voor op 100 graden. Haal het vlees even uit de pan. Bak de ui en de knoflook even aan en voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Leg het vlees weer in de pan en voeg zoveel warm water toe tot het vlees onder staat. Zet het vlees 4-5 uur zachtjes gaar stoven.  Haal het vlees uit de pan en kook de saus tot 1/3 in. Doe het vlees weer in de pan
  8. Trek het vlees helemaal uit elkaar en roer door de saus.
  9. Serveer met de bijgerechten en laat je gasten zelf naar smaak de taco's maken. Geef er nog een lekkere frisse salade bij. Lekker hoor.

Notities

  • Beleg eens een zacht bolletje met het stoofvlees, beetje gesneden ijsbergsla, plakken tomaat, avocado en wat koriander erop. Heerlijk hoor.
  • Je kunt met het stoofvlees ook een ovengerecht maken. Neem grote tortilla's en vul ze met het vlees, bonen, evt mais en stukjes tomaat, ringen rode uit, stukjes paprika. Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot alles warm is en de kaas gegratineerd. Serveer met zure room, guacamole, koriander, limoen partjes en een lekkere salade.
  • Het vlees is ook erg lekker met rijst en verse groenten of een salade. Eventueel nog wat Griekse yoghurt of zure room erbij.
mangosalsamexicaanspulled beefslowcookertacostex-mex
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Ovenschotel met shoarma, sperzieboontjes en rösti

2 maart 2018

Karbonade met appeltjes

2 februari 2018

Groot vlees uit de oven op lage temperatuur

8 december 2017

Pasta met romige paddenstoelensaus

20 oktober 2017

Tagliata di manzo – dungesneden biefstuk met parmezaanse...

22 september 2017

Bun Cha Gio, een Vietnamese noedelsalade

15 september 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact