Print

Pittig stoofvlees

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 6-8 porties

pulled beef in een schaaltje

Wat heb je nodig

Kruidenmengsel voor het vlees

Om te stoven

Als je taco's maakt, heb je dit nodig:

Zo maak je het

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen 
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier
  3. Roer de kruiden voor het kruidenmengsel door elkaar en smeer het vlees er mee in
  4. Zet een braadpan op het vuur en laat de pan warm worden, zet het vuur half hoog tot hoog
  5. Doe 1-2 el bakboter of olie in de pan en braad het vlees, in gedeelten, bruin. Niet teveel vlees in de pan doen anders kookt het in plaats van bakken. Voeg eventueel tussentijds wat boter/olie toe
  6. Als je een slowcooker gebruikt, doe je alle ingrediënten voor het stoven in de slowcooker, roer het door elkaar en voeg het vlees toe. Zet de slowcooker op "low" en laat een uur of 8 gaar sudderen.
  7. Gebruik je de oven dan warm je deze voor op 100 graden. Haal het vlees even uit de pan. Bak de ui en de knoflook even aan en voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Leg het vlees weer in de pan en voeg zoveel warm water toe tot het vlees onder staat. Zet het vlees 4-5 uur zachtjes gaar stoven.  Haal het vlees uit de pan en kook de saus tot 1/3 in. Doe het vlees weer in de pan
  8. Trek het vlees helemaal uit elkaar en roer door de saus.
  9. Serveer met de bijgerechten en laat je gasten zelf naar smaak de taco's maken. Geef er nog een lekkere frisse salade bij. Lekker hoor.

Notities

  • Beleg eens een zacht bolletje met het stoofvlees, beetje gesneden ijsbergsla, plakken tomaat, avocado en wat koriander erop. Heerlijk hoor.
  • Je kunt met het stoofvlees ook een ovengerecht maken. Neem grote tortilla's en vul ze met het vlees, bonen, evt mais en stukjes tomaat, ringen rode uit, stukjes paprika. Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot alles warm is en de kaas gegratineerd. Serveer met zure room, guacamole, koriander, limoen partjes en een lekkere salade.
  • Het vlees is ook erg lekker met rijst en verse groenten of een salade. Eventueel nog wat Griekse yoghurt of zure room erbij.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/pittig-stoofvlees/