Het zijn de donkere dagen voor kerst. Héle korte dagen. Als ik naar mijn werk ga is het donker en als ik thuis kom is het donker. Heb ik wat last van.. en mijn omgeving dus ook. Van mij.. Ik heb troostvoedsel nodig en voor mij is dat kippensoep. Als ik niet lekker in mijn vel zit en een beetje grommig naar mijn omgeving ben. Niet zo aardig. Het moet maar snel weer lente worden..
Helpt ook als je grieperig bent of wat katerig….
Maar goed, Kippensoep dus. Dat is niet moeilijk. Als je toch bezig bent, begin dan met een gróte pan Kippenbouillon .Daar kun je veel kanten mee op. Van een deel van de bouillon maak je dan kippensoep. Of pindasoep, of Indonesische Soto. Maar je kunt er ook ragout van maken. Een kippastei. Of je vriest de rest gewoon in voor later.
Kippensoep
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 4 porties
Wat heb je nodig
- 1 liter Kippenbouillon van verse kip of van bouillonblokjes
- kippenvlees van de kippenbouillon die je eerder hebt gemaakt of 2 kipfilets die je gaart in de bouillon
- 50 gram krulvermicelli
- 1 grote wortel in dunne plakjes of reepjes
- 100 gram sperziebonen in dunne plakjes
- 1 prei in hele dunne ringetje
- bladselderij, fijngesneden
- beetje citroensap
- Zout naar smaak of 1-2 kippen bouillonblokjes.
Zo maak je het
- Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg dan de stukjes wortel, fijngesneden sperziebonen en vermicelli toe en laat zachtjes 10 minuten koken.
- Voeg vervolgens het kippenvlees toe en warm mee ( kipfilet gaar je gelijk met de groenten mee)
- Proef en voeg naar smaak de bouillonblokjes toe en een scheutje citroensap. Maak de soep af met ringetjes prei en fijngesneden bladselderij. Dit warm je alleen even mee.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Notities
Je kunt ook van kipgehakt balletjes draaien en meekoken.