metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht gevogelteOntbijt en lunchSoepVoorgerecht

Kippensoep!

by Metz 23 december 2016
written by Metz 23 december 2016
kippensoep met citroen en selderij

Het zijn de donkere dagen voor kerst. Héle korte dagen. Als ik naar mijn werk ga is het donker en als ik thuis kom is het donker. Heb ik wat last van.. en mijn omgeving dus ook. Van mij.. Ik heb troostvoedsel nodig en voor mij is dat kippensoep. Als ik niet lekker in mijn vel zit en een beetje grommig naar mijn omgeving ben. Niet zo aardig. Het moet maar snel weer lente worden..

Helpt ook als je grieperig bent of wat katerig….

Maar goed, Kippensoep dus.  Dat is niet moeilijk.  Als je toch bezig bent, begin dan met een gróte pan Kippenbouillon .Daar kun je veel kanten mee op. Van een deel van de bouillon maak je dan kippensoep. Of pindasoep, of Indonesische Soto. Maar je kunt er ook ragout van maken. Een kippastei. Of je vriest de rest gewoon in voor later.

Print

Kippensoep

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

Totaal 25

Aantal 4 porties

kippensoep met vermicelli

Wat heb je nodig

  • 1 liter Kippenbouillon van verse kip of van bouillonblokjes
  • kippenvlees van de kippenbouillon die je eerder hebt gemaakt of 2 kipfilets die je gaart in de bouillon
  • 50 gram krulvermicelli
  • 1 grote wortel in dunne plakjes of reepjes
  • 100 gram sperziebonen in dunne plakjes
  • 1 prei in hele dunne ringetje
  • bladselderij, fijngesneden
  • beetje citroensap
  • Zout naar smaak of 1-2 kippen bouillonblokjes.

Zo maak je het

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg dan de stukjes wortel, fijngesneden sperziebonen en vermicelli toe en laat zachtjes 10 minuten koken. 
  2. Voeg vervolgens het kippenvlees toe en warm mee ( kipfilet gaar je gelijk met de groenten mee)
  3. Proef en voeg naar smaak de bouillonblokjes toe en een scheutje citroensap. Maak de soep af met ringetjes prei en fijngesneden bladselderij. Dit warm je alleen even mee.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Notities

Je kunt ook van kipgehakt balletjes draaien en meekoken.

 

kipKippensoepsoeptroostvoedsel
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Ovengerecht: Geroosterde kip met miso honing glazuur

20 april 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact