metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
VegetarischZoet

Zelf hangop maken

by Metz 3 november 2017
written by Metz 3 november 2017
Hangop met vijgen in siroop

In de supermarkt kun je kant en klare hangop kopen alleen is die lang niet zo lekker als zelfgemaakte. Bovendien zitten daar de (on)nodige toevoegingen in, die niet altijd even gezond zijn. Hangop kun je makkelijk zelf maken van karnemelk of yoghurt. Je hebt wel meer karnemelk nodig dan yoghurt wil je eenzelfde hoeveel hangop overhouden. Ik gebruik altijd een biologische yoghurt, halfvol of vol, het kan allebei.

Soms roer ik nog geklopte slagroom door de hangop voor een extra romige luxe versie maar zonder is hangop ook al heerlijk. Hangop kun je op veel manieren serveren, hier op de foto kun je zien dat ik er vijgen met siroop bij heb gedaan. Wat ook lekker is: neem een pakje (rood) diepvriesfruit, doe de inhoud in een pannetje en zet op het vuur. Breng het fruit aan de kook, laat het sap even inkoken, even laten afkoelen en lepel het over je hangop.  Strooi er nog wat gehakte pistachenoten of stukjes stroopwafel over en je hebt een heerlijk toetje.

Print

Zelf hangop maken

Voorbereidingstijd 10

Wachttijd 12

Totaal 12 , 10

Aantal 4 porties

Hangop met vijgen in siroop

Wat heb je nodig

  • 1 pak biologische volle yoghurt (halfvolle kan ook)
  • 1 theedoek of kaasdoek, zeef en grote kom

Zo maak je het

  1. Leg een natgemaakte theedoek of kaasdoek in een zeef en zet de zeef op een grote kom
  2. Giet de yoghurt op het doek in de zeef
  3. Laat de hangop 12-24 uur uitlekken
  4. Schep de uitgelekte yoghurt (=hangop) uit de zeef in 4 mooie schaaltjes
  5. Serveer de hangop met wat je lekker vindt (zie notities)

Notities

  • Je kunt de hangop ook nog mengen met geklopte slagroom en wat suiker.
  • Meng eens wat vanille extract door de hangop
  • In de vriezer bij de supermarkt kun je pakjes diepvriesfruit kopen. Neem een pakje gemengde bosvruchten en doe de inhoud in een klein pannetje. Zet het pannetje op het vuur en warm het fruit langzaam op. Laat het sap ietsje inkoken en serveer met de hangop.  Giet er eventueel nog een klein beetje honing over
  • Strooi wat gehakte noten of stukjes stroopwafel over de hangop
  • Op de foto heb ik de hangop geserveerd met vijgen op siroop, die had ik nog in de koelkast.
fruityoghurt
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

26 januari 2018

Chili sin carne – vegetarische chili met linzen

19 januari 2018

Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten

12 januari 2018

Tarte tatin met rode biet en zachte witte...

29 december 2017

Salade met rode biet, sinaasappel en geitenkaas

22 december 2017

Tarte tatin met peer

15 december 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact