metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
FeestgerechtenOntbijt en lunchVegetarischVoorgerecht

Tomatentaartjes

by Metz 3 februari 2017
written by Metz 3 februari 2017
tomatentaartje met bladerdeeg

Vorig jaar november waren Willem en ik in Zuid Afrika. Een paar uur rijden vanuit Johannesburg logeerden we een paar dagen een lodge in een van de vele wildparken. Het wildpark zelf was, zoals te verwachten, overweldigend prachtig mooi. Voor mij was de grote verrassing was de kokkin van de lodge. Deze dame maakte de hele dag door ongelofelijk lekkere dingen klaar.
‘s Ochtends begonnen we de dag met door haar gemaakte croissants. Volgens Willem, de grote croissant liefhebber en kenner, de lekkerste croissants ooit. De rest van de dag volgden de heerlijkheden elkaar op. De geweldige kokkin meenemen naar Nederland was helaas geen optie, een aantal recepten mocht ik wel van haar hebben. Deze bleken verrassend simpel. Dit tomatentaartje is één van haar recepten.

Dit taartje is heerlijk als voorgerecht of lichte lunch. Je kunt ook nog de laatste 5 minuten van de oventijd plakjes zachte geitenkaas op de taartjes leggen zodat dit smelt. Of leg voor het serveren reepjes parmaham op het taartje. Maar echt nodig is dat niet.

Print

Tomatentaartjes

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 35

Totaal 50

Aantal 6 taartjes

tomatentaartje met bladerdeeg

Wat heb je nodig

  • 1 rol bladerdeeg of 6 velletjes bladerdeeg
  • 500 gram snoeptomaatjes of kers tomaatjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 60 ml mango chutney of tomaten chutney
  • klein scheutje tabasco of 1 tl gedroogde chili vlokken
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie
  • 6 kleine vormpjes, liefst met een losse bodem

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de vormpjes in.
  3. Snijd 6 rondjes uit het deeg, iets groter dan de vormpjes. Leg het deeg in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Snijd de tomaatjes doormidden en doe ze in een schaal. Roer de chutney, tijm, tabasco/chili vlokken, scheutje olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de vormpjes met het tomatenmengsel. Je kunt de vormpjes nu een paar uur in de koelkast zetten of je kunt ze meteen in de oven doen.
  6. Bak ze ongeveer 30-35 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is en de tomaten geglaceerd.
bladerdeegchutneytomaten
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Decadente tosti – de croque Madame

9 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact