metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vleesKoken met kliekjesPasta'sSnelle gerechten

Pasta frittata

by Metz 21 januari 2017
written by Metz 21 januari 2017
spaghetti frittata in koekenpan

In een frittata kun je mooi de restjes uit de koelkast verwerken. Eieren zijn de basis en hoeveel je nodig hebt hangt af van hoe groot je koekenpan is. Mijn frittata heb ik gemaakt in een koekenpan van 28 cm (bovenkant gemeten), de frittata is dan 24 cm en genoeg voor 2 personen. Ik heb 4 eieren hiervoor gebruikt.
Verder kan er van alles in. Kijk maar in de lade van je koelkast, als die zo is als die van mij dan ligt er meestal nog wel wat vergeten groente. Je moet er wel rekening mee houden dat de ene groente sneller klaar is dan de ander. Boontjes bijvoorbeeld, kook ik op voorhand. Half rauwe boontjes in je frittata zijn niet lekker. Er kan een restje pasta (met of zonder saus) door maar ook aardappels  of alleen groente. Spek of restjes kip, salami of chorizo of helemaal vegetarisch en zorg er altijd voor dat je de frittata goed op smaak brengt.

Ik had nog spaghetti over van gister en in de groentelade lag nog een halve courgette, 2 wortels, een handje boontjes, een gerimpelde paprika, 4 champignons.  Met dit gerecht had ik in een handomdraai een maaltijd op tafel. En de koelkast opgeruimd.

 

Print

Pasta frittata

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 25

Totaal 35

Aantal 2 porties

spaghetti frittata in koekenpan

Wat heb je nodig

  • overgebleven pasta 200 of 300 gram (ik gebruikte spaghetti)
  • teentje knoflook uit de pers
  • 1 ui, gesnipperd
  • restje spekjes
  • restjes groente. ik gebruikte courgette en wortel, geraspt, paprika in stukjes, paar boontjes, gekookt en in stukjes, 4 champignons in stukjes, een paar zongedroogde tomaatjes.
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 el room of creme fraiche of melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1/2 el italiaanse keukenkruiden
  • 1 tl chili kruiden
  • 2 tomaten in plakken gesneden
  • beetje extra kaas

Zo maak je het

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Zet de koekenpan op halfhoog vuur, 2 el olijfolie erin en bak de spekjes, de ui en de knoflook 5 minuten zachtjes aan.
  3. Vervolgens kunnen de gesneden champignons, de geraspte courgette en de geraspte wortels erbij. Deze bak je ook weer even aan. Breng goed op smaak met peper, zout, de italiaanse keukenkruiden en de chilikruiden. Druk de bovenkant een beetje plat met een spatel en zet het vuur laat.
  4. Klop de eieren los met de room en giet over het spaghetti-mengsel.  Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
  5. Leg de gesneden tomaten boven op de frittata, strooi de extra kaas erover en zet nog een 3-4 minuten onder de hete grill. Blijf erbij, want het brandt snel aan. Als er een bruin korstje op zit, is je frittata klaar.

Lekker met een groene salade.

 

eikaasmakkelijkrestjesspaghettitomaten
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact