overgebleven pasta 200 of 300 gram (ik gebruikte spaghetti)
teentje knoflook uit de pers
1 ui, gesnipperd
restje spekjes
restjes groente. ik gebruikte courgette en wortel, geraspt, paprika in stukjes, paar boontjes, gekookt en in stukjes, 4 champignons in stukjes, een paar zongedroogde tomaatjes.
1 el olijfolie
4 eieren
2 el room of creme fraiche of melk
50 gram geraspte kaas
peper en zout
1/2 el italiaanse keukenkruiden
1 tl chili kruiden
2 tomaten in plakken gesneden
beetje extra kaas
Zo maak je het
Verwarm de grill voor.
Zet de koekenpan op halfhoog vuur, 2 el olijfolie erin en bak de spekjes, de ui en de knoflook 5 minuten zachtjes aan.
Vervolgens kunnen de gesneden champignons, de geraspte courgette en de geraspte wortels erbij. Deze bak je ook weer even aan. Breng goed op smaak met peper, zout, de italiaanse keukenkruiden en de chilikruiden. Druk de bovenkant een beetje plat met een spatel en zet het vuur laat.
Klop de eieren los met de room en giet over het spaghetti-mengsel. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
Leg de gesneden tomaten boven op de frittata, strooi de extra kaas erover en zet nog een 3-4 minuten onder de hete grill. Blijf erbij, want het brandt snel aan. Als er een bruin korstje op zit, is je frittata klaar.
Lekker met een groene salade.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/spaghetti-frittata/