metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Buffet en picknickHoofdgerecht vegetarischPasta'sSaladesSnelle gerechtenVegetarisch

Pasta pesto salade

by Metz 24 juli 2017
written by Metz 24 juli 2017
pasta pesto salade in een schaal

Afgelopen weekend maakte ik deze heerlijke pasta pesto salade.  Zó klaar en eenvoudig van tevoren te maken. Je eet hem lauwwarm of op kamertemperatuur. Dat maakt deze salade een geweldig buffet en picknick gerecht, een prima zomerse avond maaltijd en het restje eet je bij de lunch op je werk.  De gevulde pasta maak je niet zelf, dat scheelt een hoop tijd.

Eens per jaar organiseren Willen en ik een familiediner voor mijn familie en die van Willem.  Zijn zussen met kinderen, mijn zussen met kinderen en mijn moeder komen eten. Supergezellig! De afgelopen 10 jaar heb ik gekookt voor de groep, deze keer vroeg ik of iedereen iets mee kon nemen. Voor mij een stuk minder werk en een verrassing wat er allemaal voor lekkers op tafel komt. Mijn bijdrage aan het buffet was deze pasta pesto salade.

 

Oorspronkelijk maakte ik de salade met penne en dan gingen er bolletjes mozzarella doorheen. Ook heerlijk hoor alleen weet ik inmiddels dat ravioli gevuld met kaas de salade nóg lekkerder maakt. Dus zo maak ik hem tegenwoordig. Gebruik wel een goede pasta en maak de pesto zelf anders is het zo zonde van je werk. De gevulde pasta van Rana is wat mij betreft de beste.

Print

Pasta pesto salade

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 30

Totaal 40

Aantal 4 personen

pasta pesto salade in een schaal

Wat heb je nodig

  • 2 zakjes ravioli gevuld met kaas ( liefst van het merk Rana)
  • zelfgemaakte Pesto (of goede gekochte)
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • rucola
  • pijnboompitjes geroosterd
  • extra geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op
  3. Snijd de snoeptomaatjes doormidden, leg ze op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en een snufje suiker. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de tomaatjes 30-45 minuten. De tomaatjes moeten een klein beetje ingedroogd en zacht zijn. Laat ze lauwwarm worden.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud af. 
  5. Neem een grote schaal en doe de lauwwarme ravioli erin. 
  6. roer 2 grote el pesto erdoor
  7. Roer voorzichtig de tomaatjes en de rucola erdoor.
  8. leg nog wat rucola bovenop de salade, wat geraspte parmezaan en geroosterde pijnboompitjes

Notities

De salade is ook erg lekker met gegrilde groenten

 

 

kaasmakkelijkpastapestotomatentortellini
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Lasagne bolognese

24 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Penne Bolognese met geroosterde tomaatjes en rucola

2 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact