Vissticks, ik vind ze heerlijk en eet ze nog regelmatig. Uit de vriezer in de hete oven en lekker knapperig laten worden, hmmm.
Deze keer heb ik ze zelf gemaakt. Vorige week had ik kipfilet gepaneerd in cornflakes en vervolgens gebakken, dat was erg lekker. De kip bleef lekker sappig met een heerlijk knapperige korst. Vis kan dan natuurlijk ook zo gepaneerd worden.
In de supermarkt bedacht ik mij dat er misschien ook wel volkoren cornflakes bestaan en dat is zo. Branflakes heten ze en dat werkt ook prima. Het korstje bakt dan wel iets sneller bruin, dat zie je op de foto, maar ze smaken heerlijk en door het volkoren korstje vullen ze ook nog eens beter dan de gewone visstick.
Volgende keer probeer ik of ze ook zo lekker worden als je ze in de oven klaarmaakt.
Vissticks met korstje van volkoren cornflakes
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 12 stuks
Wat heb je nodig
- 400 gram kabeljauw (vers of uit de vriezer)
- schaaltje met 2 losgeklopte eiwitten
- schaaltje met wat bloem
- schaaltje met verkruimelde branflakes of gewone cornflakes (doe de cornflakes in een plastic zakje en rol erover met een deegroller of fles)
- 2 tl kerriepoeder
- zout en peper
- olie om in te bakken
het sausje
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 fijngesneden zoetzure augurk
- 2 el fijngesneden peterselie
- 1 el fijngesneden kappertjes
- wat citroensap
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 10 cm.
- Vermeng de bloem met de kerrie, zout en peper.
- Haal de repen vis door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de cornflake-kruimels. Goed aanduwen en zorg dat iedere kant bedekt is. Herhaal dit met de rest van de repen.
- Giet een flinke laag olie in een koekenpan, leg de vissticks erin en zet dan pas de pan op het vuur. Zet het vuur tussen laag en halfhoog in en laat de vis langzaam bruin worden. Als de onderkant van de visstick bruin is, draai je hem om en bak je de andere kant. Ongeveer 2 minuten aan iedere kant afhankelijk van hoe dik de visstick is. Ze zijn vrij snel klaar.
- Maak ondertussen het sausje, roer hiervoor alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de vissticks
Notities
Lekker met zoete aardappel frietjes en sla of op een broodje.