metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snack

Cocktail recepten

by Metz 27 april 2018
written by Metz 27 april 2018
dark n stormy en moscow mule

De eerste zomerse dagen zitten er al op en er komen vast nog veel meer. Tijd voor wat zomerse cocktail recepten. De enige cocktail die ik af en toe dronk was een Spritz.  Liever wel met pittige Campari dan Aperol maar daar bleef het bij.  Deze zomer komt daar acuut verandering in. Om te beginnen met deze twee ontzettend lekkere cocktails.

Om te beginnen de Dark n Stormy.  Donkere rum, gemberbier en limoensap, wat een heerlijke combinatie. De donkere rum moet eigenlijk Gosling’s donkere rum zijn (Gosling’s heeft ‘m bedacht en ook geregistreerd) maar met een andere donkere rum lukt het ook. Dan mag je de cocktail misschien geen Dark n Stormy meer noemen, het blijft een stormachtig goede cocktail.

Dark n stormy

En wat blijkt, als je de rum vervangt door wodka heb je de Moscow Mule al te pakken en die is minstens net zo lekker. Traditioneel wordt de Moscow Mule in een koperen beker geserveerd. Volgens de legende is de Moscow Mule rond 1940 ontstaan.  Drie vrienden zaten bij elkaar, eentje had de nodige wodka dat hij maar niet aan de man kon brengen, de ander een partij nogal onpopulair Ginger beer en de derde had koperen bekers in z’n kelder staan, die onverkoopbaar waren.

Na wat brainstormen besloten ze een mix te maken van de wodka en gemberbier en daar wat limoensap aan toe te voegen. In de koperen beker die eigenschappen zou bezitten die de cocktail nóg lekkerder maakt. Dit bleek een regelrechte hit en een van de succesvolste marketingcampagnes ooit.  Ik vind hem prima in een glas maar mocht je een koperen beker in huis hebben, laat mij vooral weten of dat veel uitmaakt….

Moscow Mule

 

En omdat het vandaag koningsdag is, geef ik je nog het recept voor die vertrouwde Aperol Spritz. Hij is toch wel erg mooi oranje…

 

Aperol Spritz

Ik denk dat ik deze zomer op ontdekkingstocht door cocktail-lui-lekkerland ga. Er is nog zoveel meer te ontdekken. Met mate, ja natuurlijk, met mate…

 

Print

Cocktail recepten

Voorbereidingstijd 10

Totaal 10

dark n stormy en moscow mule

Wat heb je nodig

  • 45 ml wodka (Moscow mule) of 45 ml bruine rum (Dark n stormy)
  • 120 ml ginger beer
  • 1/2 limoen
  • angostura bitters ( optioneel)
  • Geschaafde ijs of ijsblokjes
  • roerstaafje
  • een mooi glas 

Aperol Spritz

  • 1/3 Aperol Spritz
  • 1/3 Prosecco
  • 1/3 koolzuurhoudend water
  • ijsblokjes
  • schijfjes sinaasappel
  • een mooi glas

Zo maak je het

Moscow Mule

  1. Vul je glas half met ijsblokjes en schenk de wodka erbij
  2. Knijp de halve limoen uit boven het glas en houd hem apart
  3. Schenk de gingerbeer en een paar scheutjes angostura bitters (optioneel) erbij en roer door met het roerstaafje
  4. garneer met de uitgeknepen limoen

Dark n Stormy

  1. Vul je glas half met ijsblokjes, knijp de halve limoen boven het glas uit en houd hem apart
  2. Doe de gingerbeer en een paar scheutjes angostura bitters (optioneel) erbij en roer door met het roerstaafje
  3. Schenk de rum er voorzichtig over (zodat je een donker laagje aan de bovenkant krijgt.
  4. garneer met de uitgeknepen limoen

Aperol Spritz

  1. Vul je glas half met ijsblokjes
  2. Schenk vervolgens de Aperol, prosecco en het koolzuurhoudende water bij
  3. Garneer met wat schijfjes sinaasappel
Aperol Spritzborreldark n stormydrankjeginger beermoscow mulerumwodka
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Zalmkoekjes met limoenmayonaise

1 december 2017

Saucijzenbroodjes

29 juni 2017

Ricotta al forno

7 juni 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact