metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackBuffet en picknickDips en sauzenSnelle gerechtenVoorgerecht

Ricotta al forno

by Metz 7 juni 2017
written by Metz 7 juni 2017
ovengebakken ricotta

Net terug uit Italië (zie mijn Napels tip) is het een en al Italiaans wat op tafel komt. Dit is een verrassend lekker en makkelijk recept. Gebakken ricotta stond al tijden op mijn “te maken” lijst alleen kwam het er maar steeds niet van.

In Italië had Patty een lasagne gegeten met ricotta in plaats van de gebruikelijke bechamel en dat was heerlijk. Wat lichter van smaak en toch romig. Mijn plan was dit uit te proberen en daarvoor had ik ricotta gekocht.  Alleen was het  de afgelopen week ontzettend warm en had ik geen zin had om lang in de keuken te staan. Maar ja, die ricotta moest nu wel op. Dan maar weer geen lasagne maar wél ricotta uit de oven. En dat pakte nog eens heel goed uit ook!

Gebakken ricotta doet het erg goed als onderdeel van een hapjes plateau, samen met wat mooie gedroogde ham, olijven, tomaatjes enzovoort. Je kunt ook kleinere versies maken en als voorgerecht serveren. Wij aten de ricotta met Zongedroogde tomaatjes , salade en knapperig stokbrood. Heerlijk!

Print

Ricotta al forno

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 30

Wachttijd 1 uur

Totaal 1 uur, 40

Aantal 6 personen

ovengebakken ricotta

Wat heb je nodig

  • 1 bakje ricotta van 250 gram
  • 2 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • flink veel vers gemalen peper
  • 1 el fijngehakte tijm of oregano
  • een ovenschaaltje of bakvormpje en een vel bakpapier

Zo maak je het

  1. Doe de ricotta in een zeef en laat het minstens 1 uur uitlekken (liefst de hele nacht)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de uitgelekte ricotta in een kom, roer de eieren, de Parmezaanse kaas, de kruiden en flink veel vers gemalen peper erdoor. Knip het bakpapier op maat en bekleed je bakvorm ermee. Zet in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

ricotta net uit de oven

 

 

eigebakken ricottahapjemakkelijkparmezaanse kaasricottaricotta uit de oven
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact