metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Aziatische en oosterse gerechtenFeestgerechtenSnelle gerechtenSoepVegetarischVoorgerecht

Kerrie kokos wortelsoep

by Metz 18 augustus 2017
written by Metz 18 augustus 2017
wortelsoep

Nu maar weer eens een soepje. Deze keer een kerrie-kokos wortelsoep, een zonnige soep op een beetje sombere dag. En dat op de eerste dag van mijn zomervakantie. Gelukkig heb ik nog VIER weken vrij en kan het met het weer alle kanten op. De zomerse kant, hoop ik.

Deze wortelsoep heeft een zacht-kruidige smaak en een klein beetje een zoetje. Hij is prachtig van kleur (het oog wil ook wat) en smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. Misschien nog wel lekkerder. Als je van wortels houdt tenminste. Of misschien zelfs als je er niet zo dol op bent. Mijn zusje Yvonne houdt helemaal niet zo van wortels, alleen vindt ze gek genoeg, deze soep dan wel weer erg lekker. Dat komt vast door de toevoeging van de heerlijke kerrie, kokosmelk en sinaasappel, hij smaakt niet zo wortelig. En de soep is nog gezond ook!  Heb je mooi al een deel van je dag-groente-quota te pakken.

wortelsoep

Jeetje, wat een boost aan positiviteit, deze soep. Probeer het maar eens, als je al niet vrolijk was, dan wordt je het hier wel van.

 

 

Print

Kerrie kokos wortelsoep

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 30

Totaal 40

Aantal 6 personen

wortelsoep

Wat heb je nodig

  • 750 gram wortels, schoongemaakt
  • 2 el olie (ik gebruik arachide olie)
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 5 cm gember, fijn geraspt ( ik gebruik een microplane rasp hiervoor, superraspen zijn dat!)
  • 1 el kerrie massala poeder (ik gebruik Surinaamse kerrie massala H. Nandan of Chan, bij de supermarkt of Toko)
  • sap van 1 sinaasappel
  • eventueel een 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 liter bouillon (groentebouillon blokje, biologisch. Kippenbouillon kan natuurlijk ook)
  • 100 ml kokosmelk
  • staafmixer of blender

Voor erbij

  • Sriracha saus ( naar keuze)
  • koriander, fijngehakt
  • eventueel nog wat extra kokosmelk

Zo maak je het

  1. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken
  2. Zet een pan (soeppan) op zacht vuur en laat even warm worden, giet de olie erin. Fruit hierin de ui zachtjes aan (5 min) de ui moet zacht en zoet worden en niet (veel) kleuren. Fruit vervolgens even de gember en de knoflook mee.
  3. als je een pepertje gebruikt, voeg je die nu toe
  4. Doe de kerriepoeder erbij, roer even door en voeg vervolgens de wortels, de bouillon en het sinaasappelsap toe. Zet het vuur hoog, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens weer laag. Laat de wortels gaar koken ( 20-30 minuten afhankelijk van hoe groot ze zijn)
  5. Als de wortels gaar zijn, pureer je de soep met de staafmixer of in de blender en giet de soep vervolgens terug in de pan.
  6. Voeg de kokosmelk toe.
  7. Proef de soep, voeg eventueel nog wat zout of peper toe of wat water als de soep te dik is.
  8. Giet de soep in kommen en geef er de sriracha saus, kokosmelk en fijngehakte koriander bij.
currygezondkokoskoriandermakkelijksoepwortels
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact