metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenBijgerechtBorrel en snackDips en sauzenSnelle gerechtenVegetarisch

Tzatziki

by Metz 16 april 2017
written by Metz 16 april 2017
Tzatziki

Tzatziki is een frisse Griekse yoghurtsaus, heerlijk bij gegrild vlees, maar ook lekker om een stokbroodje of een pitabroodje in te dippen.

Er zijn vele varianten op het recept, dit is de manier waarop ik het maak.  Een gezondere (en misschien wel lekkerder) variant op knoflooksaus. Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de komkommer knijpt, anders wordt je dip waterig.

Print

Tzatziki

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 5

Wachttijd 30

Totaal 5 , 35

Aantal 6 porties

Tzatziki

Wat heb je nodig

  • 1 komkommer, geraspt
  • 200 ml dikke Griekse yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook ( afhankelijk van je smaak), uit de knijper
  • scheutje citroensap
  • 1 el gehakte munt
  • 1/2 el gehakte dille
  • zout en peper en eventueel een scheutje honing naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat 1/2 uur uitlekken. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit gaat het makkelijkst als je de komkommer in een schone theedoek doet en daarin uitknijpt.
  2. Schep de yoghurt in een kom, roer de komkommer, knoflook, gehakte munt, scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein beetje honing, Dat is misschien niet authentiek maar ik vind dat lekkerder.  
  3. Laat het sausje een half uurtje of langer (de volgende dag is de tzatziki nog lekkerder) trekken en doe op het laatste moment de dille erdoor. Serveer de saus koel.

 

dipsausgezondGrieksknoflookkomkommermakkelijkmunttzazikiyoghurt
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact