Print

Tzatziki

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 6 porties

Tzatziki

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Doe de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat 1/2 uur uitlekken. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit gaat het makkelijkst als je de komkommer in een schone theedoek doet en daarin uitknijpt.
  2. Schep de yoghurt in een kom, roer de komkommer, knoflook, gehakte munt, scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein beetje honing, Dat is misschien niet authentiek maar ik vind dat lekkerder.  
  3. Laat het sausje een half uurtje of langer (de volgende dag is de tzatziki nog lekkerder) trekken en doe op het laatste moment de dille erdoor. Serveer de saus koel.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/tzatziki/