metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht visSoepVis

Thaise rode curry soep met kokosmelk

by Metz 31 december 2016
written by Metz 31 december 2016
thaise rode curry soep met een eitje

Heerlijk zo’n pittig soepje en je kunt er zo fijn mee variëren. De basis blijft altijd hetzelfde, uitje, knoflook, gember, curry pasta en bouillon. Verder kun je er dan in doen waar je zin in hebt. Garnalen kun je vervangen door andere stukjes vis of kip. Je kunt een roerbak pakket toevoegen of gesneden paksoi of wat spinazie beetje in laten slinken. Altijd is het lekker en niet moeilijk.

Dit heb je nodig voor 1 liter soep

  • 750 ml Kippenbouillon  of bouillon van 2 blokjes
  • 1 1/2  tl rode Thaise curry pasta (de ene curry pasta is heter dan de andere, ik gebruikte curry pasta van het merk Cock brand en die is heet)
  • 1 el zonnebloem of arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • stukje geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • eventueel 2 citroenblaadjes als je die hebt, laat ze anders weg
  • blikje kokosmelk
  • grote rauwe garnalen, ontdooid
  • handje taugé
  • kastanje champignons in plakjes
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • naar smaak vissaus en limoensap
  • koriander
  • 300 gram noedels
  • hardgekookt eitje
  • gefruite uitjes

Zo maak je het

Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes aan in de olie tot de ui zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de curry pasta erbij en bak dit al roerend even mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.  Kneus de stengel citroengras en doe dit samen met de citroenblaadjes in de soep. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten trekken. Dan kun je mooi de noedels even koken ( volg de aanwijzing op de verpakking) en laat uitlekken. Voeg de garnalen en champignons toe aan de soep en laat deze in 5 minuten gaar worden, aan het einde nog even de taugé erbij. Proef de soep en voeg wat vissaus en limoensap toe.

Doe wat noedels in de soepkommen schep de soep erop. Eitje doormidden snijden en erop leggen, beetje koriander, gefruite uitjes en lente ui erop. Eet smakelijk!

currypastacurrysoepgarnalengezondkippenbouillonknoflookkokosmelkkoriandernoedelsthaisui
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Zalmkoekjes met limoenmayonaise

1 december 2017

Snelle wontonsoep

24 november 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact