Altijd fijn, een pot zoetzure komkommer in de koelkast. Heerlijk op een boterham met rookvlees of cervelaatworst. Lekker bij de nasi, bij de roti, bij je borrelplank of bij Courgetteblinis met zalm En bij nog veel meer. Weinig werk en groot plezier.
Zoetzure komkommer
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 1 pot
Wat heb je nodig
- 2 komkommers, geschild en in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 1/2 rode peper in hele dunne ringetjes gesneden
- 100 ml water
- 125 ml witte azijn
- 1 1/2 eetlepel suiker
- mespuntje piment
- 1/2 tl zout
- een grote glazen pot met deksel (gesteriliseerd in kokend water)
Zo maak je het
- Schil de komkommers ( je kunt ook een deel van de schil erop laten zitten zodat je streepjes krijg), snijd in dunne plakjes. Dat gaat het makkelijkst met een mandoline.
- Snijd de ui in flinterdunne ringen.
- Doe de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Als het kookt doe je de komkommer, rode peper en de ui erbij en breng weer aan de kook.
- Zet dan het vuur uit en schep alles in de pot. Draai de deksel erop, zet op de kop en laat afkoelen. Je kunt de zoetzure komkommer minimaal 2 weken in de koelkast bewaren.