metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenBijgerechtBorrel en snack

Zoetzure komkommer

by Metz 6 februari 2017
written by Metz 6 februari 2017

Altijd fijn, een pot zoetzure komkommer in de koelkast. Heerlijk op een boterham met rookvlees of cervelaatworst. Lekker bij de nasi, bij de roti, bij je borrelplank of bij Courgetteblinis met zalm  En bij nog veel meer.  Weinig werk en groot plezier.

Print

Zoetzure komkommer

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 5

Totaal 15

Aantal 1 pot

Wat heb je nodig

  • 2 komkommers, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1/2 rode peper in hele dunne ringetjes gesneden
  • 100 ml water
  • 125 ml witte azijn
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • mespuntje piment
  • 1/2 tl zout
  • een grote glazen pot met deksel (gesteriliseerd in kokend water)

Zo maak je het

  1. Schil de komkommers ( je kunt ook een deel van de schil erop laten zitten zodat je streepjes krijg), snijd in dunne plakjes. Dat gaat het makkelijkst met een mandoline.
  2. Snijd de ui in flinterdunne ringen.
  3. Doe de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Als het kookt doe je de komkommer, rode peper en de ui erbij en breng weer aan de kook.
  4. Zet dan het vuur uit en schep alles in de pot. Draai de deksel erop, zet op de kop en laat afkoelen. Je kunt de zoetzure komkommer minimaal 2 weken in de koelkast bewaren.
azijnkomkommersuikerzoetzuur
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

26 januari 2018

Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten

12 januari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact