metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackOntbijt en lunchSaladesVis

Zelfgemaakte tonijnsalade

by Metz 23 februari 2018
written by Metz 23 februari 2018
broodje tonijnsalade

Je eigen tonijnsalade maken is zo makkelijk! Zorg dat je altijd een blikje tonijn op voorraad hebt en je hebt in een handomdraai iets lekkers voor op een (stok)broodje als je onverwacht bezoek krijgt.

Deze week heb ik weinig tijd gemaakt een uitgebreid gerecht te bedenken, maken en fotograferen.  Even een update op onze speurtocht naar dé hond…: we hebben hem gevonden!  Nadat ik was hersteld van de diepe teleurstelling over het mislopen van de schattige Duitse puppy (zie mijn post chili sin carne), zijn Willem en ik opnieuw gaan speuren.

Dat het een koningspoedel moest worden, daar waren we het (uiteindelijk) wel over eens. Nu nog een leuk en fijn nest vinden. En zo makkelijk was dat nog niet; koningspoedels liggen niet voor het oprapen. Maar het is gelukt. Over een paar dagen komt Eddy en ik ben nest aan het maken. Willem (en mijn vriendinnen) moeten er een beetje om lachen maar dat maakt mij niet uit. Ik weet best dat ik af en toe een neuroot en controlfreak ben en ik voel mij daar prima bij hahaha.

Tussen de blijde verwachting door dan deze tonijnsalade. De basis is een blikje tonijn, mayonaise (of half mayonaise/yoghurt), zout, peper, scheutje citroensap en daar voeg je verder aan toe wat je lekker vindt.

 

potje met tonijnsalade

In dit recept voor tonijnsalade zitten blokjes appel, dat vind ik zelf erg lekker, beetje zoet en fris. Daarnaast kappertjes, augurk, rode ui, komkommer en bieslook. Ook met dit recept kun je variëren. Maak de salade eens met stukjes tomaat, komkommer, kappertjes, ui en peterselie. Of met hardgekookt ei, augurk, kappertjes en dille. Probeer maar eens wat variaties en laat mij vooral weten welke lekkere combi jíj maakt.

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten, dat vind ik leuk.  Plaats een reactie bij dit recept of laat zien wat je hebt gemaakt op Instagram , facebook of  twitter met de hashtag  #metzkooktover.  

 

Print

Zelfgemaakte tonijnsalade

Voorbereidingstijd 15

Totaal 15

Aantal 1 kom

broodje tonijnsalade

Wat heb je nodig

  • 1 blikje tonijn van goede kwaliteit op olie of water (ik gebruik op olie, op water is wat minder calorierijk)
  • 2 el mayonaise (of vervang de helft door Griekse yoghurt)
  • 1/2 el tomatenketchup of 1 volle tl pittige mosterd (wat je lekkerder vindt)
  • 1 grote el kappertjes fijn gehakt
  • 1 appel met schil (niet te zuur), klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden. Besprenkel de blokjes met wat citroensap, dan worden ze niet zo snel bruin
  • 2 middelgrote augurken in blokjes
  • 1 rode ui in hele dunne ringen of gesnipperd
  • 1 tl citroensap
  • 1 volle el fijngesneden bieslook (of dille of peterselie)
  • 1/2 tl zout en 1/2 tl witte peper

Zo maak je het

  1. Giet het blikje tonijn af en prak de tonijn fijn in een kom
  2. Roer de mayonaise (yoghurt) en de tomatenketchup (mosterd) erdoor
  3. Meng alle overige ingrediënten door de tonijn.
  4. Proef of er misschien nog iets meer zout, peper of citroen bij moet
  5. Smeer op je broodje

Notities

  • Leg wat (aangemaakte) sla op een bord, schep wat tonijnsalade erop, garneer met wat tomaatjes, komkommer, gekookte sperziebonen en een hardgekookt eitje. Met een broodje erbij is het een lekker lichte maaltijd.
  • Ook lekker in een wrap

 

 

appelsaladetonijntonijnsaladevis
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact