Ik zie het ook hoor, dit ziet er best raar uit. En hoe fotografeer je zo’n omeletrol nu een beetje leuk? Maar vergis je niet, het is heel erg lekker en ook nog eens erg gezond. Ik neem het mee als lunch naar mijn werk. Heel even in de magnetron opwarmen maar koud kan het ook prima.
Na een ongezond weekend is het altijd fijn om op maandag een frisse, gezonde start te maken. Meer groenten, minder koolhydraten, vetten en suikers. Deze omelet met spinazie is prima voor. De eieren en spinazie doe je in de blender en na het bakken ziet de omelet er zo uit. Een beetje vreemd maar vooral heel erg lekker. Bovendien kun je hem de avond ervoor al klaarmaken. Da’s makkelijk hè?
Omeletrol met spinazie
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 1 persoon
Wat heb je nodig
- 2 of 3 eieren
- Restje verse spinazie
- Peper en zout
- Restje champignons in plakjes
- Restje pesto
- Beetje mozzarella of geraspte kaas, wat je maar hebt
- Wat zongedroogde tomaatjes
Zo maak je het
- Doe de spinazie met de eieren en wat peper en zout in de blender en maal fijn.
- Een (kleine) koekenpan verwarm je voor, giet er een klein beetje olie of boter erin en zet het vuur middelhoog vuur. Het mengsel gaat in de pan en als de bovenkant bijna is gestold, draai je de omelet om en bak je de onderkant nog even.
- Laat de omelet op een bord glijden en lauwwarm worden.
- De champignons bak je even in dezelfde koekenpan.
- De omelet smeer je dan in een beetje pesto, plakjes mozzarella of geraspte kaas erop en dan de champignons. De omelet rol je op, zoals een pannenkoek.
- Als je hem niet meteen opeet, verpak je de rol in folie en leg je deze in de koelkast. Dan heb je een lekkere lunch voor de volgende dag.