metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Koken met kliekjesOntbijt en lunchVegetarisch

Omeletrol met spinazie

by Metz 19 december 2016
written by Metz 19 december 2016
spinazieomelet met pesto

 

Ik zie het ook hoor, dit ziet er best raar uit. En hoe fotografeer je zo’n omeletrol nu een beetje leuk? Maar vergis je niet, het is heel erg lekker en ook nog eens erg gezond. Ik neem het mee als lunch naar mijn werk. Heel even in de magnetron opwarmen maar koud kan het ook prima.

Na een ongezond weekend is het altijd fijn om op maandag een frisse, gezonde start te maken. Meer groenten, minder koolhydraten, vetten en suikers. Deze omelet met spinazie is prima voor. De eieren en spinazie doe je in de blender en na het bakken ziet de omelet er zo uit. Een beetje vreemd maar vooral heel erg lekker. Bovendien kun je hem de avond ervoor al klaarmaken. Da’s makkelijk hè?

 

Print

Omeletrol met spinazie

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 5

Totaal 15

Aantal 1 persoon

spinazieomelet met pesto

Wat heb je nodig

  • 2 of 3 eieren
  • Restje verse spinazie
  • Peper en zout
  • Restje champignons in plakjes
  • Restje pesto
  • Beetje mozzarella of geraspte kaas, wat je maar hebt
  • Wat zongedroogde tomaatjes

Zo maak je het

  1. Doe de spinazie met de eieren en wat peper en zout in de blender en maal fijn.
  2. Een (kleine) koekenpan verwarm je voor, giet er een klein beetje olie of boter erin en zet het vuur middelhoog vuur. Het mengsel gaat in de pan en als de bovenkant bijna is gestold, draai je de omelet om en bak je de onderkant nog even.
  3. Laat de omelet op een bord glijden en lauwwarm worden.
  4. De champignons bak je even in dezelfde koekenpan.
  5. De omelet smeer je dan in een beetje pesto, plakjes mozzarella of geraspte kaas erop en dan de champignons. De omelet rol je op, zoals een pannenkoek.
  6. Als je hem niet meteen opeet, verpak je de rol in folie en leg je deze in de koelkast. Dan heb je een lekkere lunch voor de volgende dag.

 

eigezondgroentenkaasmakkelijkpestospinazie
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

Decadente tosti – de croque Madame

9 maart 2018

Ovenschotel met shoarma, sperzieboontjes en rösti

2 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

26 januari 2018

Chili sin carne – vegetarische chili met linzen

19 januari 2018

Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten

12 januari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact