metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Koken met kliekjesSnelle gerechtenSoepVegetarisch

Courgette-spinaziesoep met blauwe kaas

by Metz 11 april 2017
written by Metz 11 april 2017
soep in een kommetje

Courgettesoep maakte ik al regelmatig. Om een of andere reden, ik weet niet zo goed waarom, koop ik vaak courgettes. Dan ben ik van plan om groentes te roosteren maar dan verander ik van gedachten en wordt het een ander gerecht. Met als resultaat dat de courgette weer blijft liggen. Best sneu eigenlijk. Maar uiteindelijk komt het weer goed. De courgette belandt meestal in de soep, tot voor kort in de courgettesoep.
Tot ik laatst ook een halve zak spinazie over had en een puntje blauwe kaas, een prima combi met de courgettes bedacht ik. En dat was ook zo, die soep was véél lekkerder. Als je niet van blauwe kaas houdt, kruidenkaas doet het ook prima. Tegenwoordig heb ik altijd een voorraadje van die kleine pakjes ingevroren spinazie uit de supermarkt in mijn vriezer liggen, voor het geval er weer een courgette op moet.

En.. misschien een rare tip, dus doe ermee wat je wilt, maar als je maar een heel klein beetje bouillon gebruikt voor het koken van de groenten, kun je de gepureerde groenten ook als pastasaus gebruiken. Écht heel erg lekker. Een uitgebakken spekje erdoor of wat restjes kip, beetje geraspte Parmezaanse kaas erop. Supermakkelijke gezonde maaltijd.

Print

Courgette-spinaziesoep met blauwe kaas

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

Totaal 25

Aantal 4 porties

soep in een kommetje

Wat heb je nodig

  • 2 courgettes, geraspt
  • 1 klein pakje diepvriesspinazie (niet de versie á la créme )
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el olie
  • 1/4 pakje blauwe kaas (ik gebruik Danablu, in zo'n plastic driehoek uit de koeling van de supermarkt)
  • 700 ml kippenbouillon van één blokje. De kaas is ook al zout.

Zo maak je het

  1. Zet een  (soep) pan op het vuur en fruit de ui en de knoflook in een klein beetje olie.
  2. Voeg de geraspte courgettes, het blokje spinazie en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert. De spinazie is dan wel ontdooid en de courgettes gaar.
  3. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Breng de gepureerde soep weer aan de kook, zet het vuur laag.
  4. Roer de blauwe kaas door de soep en laat deze smelten. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

Notities

Als de soep nog iets te dik is, voeg je wat extra bouillon of water toe

blauwe kaascourgettegezondgroentenknoflookmakkelijkspinazieui
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact