metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenBijgerechtKoken met kliekjesVegetarisch

Appelmoes

by Metz 14 januari 2017
written by Metz 14 januari 2017
Potje appelmoes met kaneelstokjes en partjes appel

Een paar dagen geleden aten wij een kliekje boerenkool. Heerlijk, uit de koekenpan, met een korstje. Willem vroeg of er nog appelmoes in huis was. Uuughhhh, dacht ik, appelmoes bij de boerenkool.  Ik had er al vaker van gehoord maar ik kan mij er niets bij voorstellen. Lijkt mij niet lekker. Ik ging kijken en we hadden geen appelmoes in huis. Gelukkig maar. Barbaar.

Appelmoes zonder de boerenkool vind ik wel erg lekker en ik werd door de vraag van Willem op het idee gebracht om weer eens zelf appelmoes te maken. Dat is heel makkelijk en veel smakelijker dan uit een potje. Meestal maak ik het als er nog wat appels in de fruitschaal liggen die op moeten. Het maakt niet zoveel uit welke, iedere appel is geschikt. De appelmoes is de ene keer wat zoeter dan de andere keer of het duurt bij de ene appel wat langer dan bij de andere voordat het moes wordt. Maar dat is gewoon een kwestie van proberen. Wat meer of minder (of geen) suiker en wat korter of langer doorkoken.

 

Print

Appelmoes

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

Totaal 25

Potje appelmoes met kaneelstokjes en partjes appel

Wat heb je nodig

  • 4 appels, ik gebruikte Elstar
  • kaneelstokje
  • naar smaak suiker, ik gebruikte een 1/2 el
  • beetje citroensap
  • klein snufje zout
  • 2 schoongemaakte glazen potten 

Zo maak je het:

Zo maak je het

  1. Schil de appels, snijd ze in stukken en doe ze in de pan.
  2. Leg er een kaneelstokje op, doe de citroensap, suiker en zout erbij, giet er een bodempje water bij en breng aan de kook.
  3. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en kijk dan hoe het ervoor staat. Als je met een vork de appels een beetje kunt prakken, dan is de appelmoes klaar.
  4. Proef de appelmoes, mocht er meer suiker bij moeten dan roer je dat er nog doorheen. Maak dan de appelmoes meer of minder fijn met een vork, net wat jij zelf het lekkerst vindt.  Eet warm of laat afkoelen. Ik vind het koud het lekkerst. Makkelijk hè?

Notities

Heb je nog appels liggen die op moeten? Ook prima voor appelmoes

 

appelskaneelsuiker
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

Ovenschotel met shoarma, sperzieboontjes en rösti

2 maart 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

26 januari 2018

Chili sin carne – vegetarische chili met linzen

19 januari 2018

Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten

12 januari 2018

Tarte tatin met rode biet en zachte witte...

29 december 2017

Salade met rode biet, sinaasappel en geitenkaas

22 december 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact