metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Aziatische en oosterse gerechtenHoofdgerecht gevogelteHoofdgerecht vegetarischSoepVegetarisch

Zoete aardappel-wortel-curry soep

by Metz 17 februari 2017
written by Metz 17 februari 2017

Dit is zo’n heerlijk verwarmende soep met als bonus dat hij ook nog eens heel erg gezond is. De soep is romig, pittig met een tikje zoet. Ooit had ik een recept gevonden van een wortel- curry soep, die was al heerlijk maar ik bedacht dat er ook best zoete aardappel in zou kunnen, dat geeft dan wat romigheid en vult dan extra waardoor het meer een maaltijdsoep wordt. Ik ben zelf dol op pindakaas en ik vond dat er best een lepeltje doorheen kon en dat pakte bijzonder goed uit.  Je kunt de soep zo eten, maar je kunt de soep ook nog extra vullen.

Ik gebruikte zelf kipreepjes, taugé, rauwe spinazie in stukjes, maar ander lekkers kan natuurlijk ook. Denk aan grote garnalen, plakjes champignons, reepjes sperziebonen, paksoi, nou ja, wat je maar lekker vindt. Als je de kip weglaat en een groentebouillon gebruikt wordt het een vegetarisch gerecht. Dat kan ook heel goed.

 

Print

Zoete aardappel-wortel-curry soep

Voorbereidingstijd 20

Kooktijd 30

Totaal 50

Aantal 6-8 porties

Wat heb je nodig

  • 400 gram zoete aardappel, geschild en geraspt
  • 500 gram wortelen, geschild en geraspt
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 el arachide olie
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • stukje gember, geraspt
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 3 tl gele curry pasta afhankelijk van welke je gebruikt. Die van mij is flink pittig
  • 2 kippenbouillonblokjes of groentebouillon als je een vegetarische soep wilt
  • 1 1/2 liter water
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 afgestreken eetlepels pindakaas (ik gebruikte surinaamse, maar gewone kan ook)
  • 2 tl honing
  • 1 el vissaus (of vegetarisch alternatief)
  • scheutje limoensap
  • 500 gram kipreepjes (vegetarisch: laat weg of gebruik gebakken tofu reepjes)

maak de soep af met:

  • reepjes rauwe spinazie
  • geblancheerde taugé
  • fijngehakte koriander
  • geroosterde pinda's fijngehakt
  • gefruite uitjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de olie op een laag vuurtje en laat de uien in 10 minuten zacht worden, roer af en toe door, vervolgens kan de gember en de knoflook erdoor en fruit kort mee.
  2. Zet dan het vuur hoger, doe de curry pasta erbij en bak  dit kort even mee. Doe de zoete aardappel en de wortel in de pan, roer om en giet het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles op hoog vuur door tot het kookt. Leg de stengel citroen gras in de pan en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken tot de wortels en aardappels gaar zijn.
  3. Haal de stengel citroengras uit de soep en pureer de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender glad.
  4. Breng de soep weer zachtjes aan de kook, roer de kipreepjes, de honing en de pindakaas erdoor en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en de pindakaas is opgelost in de soep.
  5. Breng de soep op smaak met de vissaus en een scheutje limoensap.
  6. Doe de reepjes spinazie en de taugé in een soepkom en giet de soep erop. Wat koriander, nootjes en uitjes erop en je hebt een heerlijke maaltijd soep.

 

currypastacurrysoepgembergezondknoflookkokosmelkkorianderpindakaaszoete aardappel
0 comment
1
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Thaise kipballetjes met pinda-currysaus

10 augustus 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Ovengerecht: Geroosterde kip met miso honing glazuur

20 april 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact