metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vegetarischOntbijt en lunchSnelle gerechtenVegetarischVoorgerecht

Tarte tatin met rode biet en zachte witte kaas

by Metz 29 december 2017
written by Metz 29 december 2017
tarte tatin met rode biet

Ik blijf een beetje in de bieten en de tarte tatins zitten. Vorige week had ik voor jullie salade met rode biet, sinaasappel en geitenkaas daarvoor tarte tatin met peer en nu deze tarte tatin met rode biet. Een hartige tarte tatin, raar denk je nu misschien? Wacht maar tot je hem proeft.

tarte tatin met rode biet

Het is een makkelijk recept en ook hiermee kun je weer variëren. De bietjes kun je kant en klaar gekookt kopen (snel) of je koopt ze rauw en roostert ze eerst in de oven (is wel net iets lekkerder). Je kunt ook een combinatie doen van biet en bijvoorbeeld pompoen. Rooster de pompoen dan wel eerst. Venkel met appel, venkel met rode ui, alleen rode ui, paddenstoelen het kan allemaal. Met de kaas is ook veel mogelijk. Geitenkaas, feta, roomkaas, blauwe kaas (bij de paddenstoelen!)) Allemaal lekker, probeer het maar eens.

Het einde jaar sluit ik af met een goed begin voor 2018 met deze tarte tatin met rode biet. Vegetarisch, beetje gezond, makkelijk en vooral lekker.

Fijne jaarwisseling!

Print

Tarte tatin met rode biet met zachte witte kaas

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

Totaal 50

Aantal 4 personen

Wat heb je nodig

  • 400 gram gekookte rode biet (geen potje, kijk in het koelvak van de supermarkt) of neem dit recept voor  geroosterde rode biet.
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • 2 el (zonnebloem) olie en 1 el boter
  • 2 el bruine suiker
  • 2 stuks steranijs
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram zachte witte kaas (roomkaas, geitenkaas, feta)
  • zakje waterkers en wat salade dressing (3 el Olijfolie, 1 el azijn, tl honing, peper en zout mengen)
  • ovenbestendige koekenpan, 24 of 26 cm doorsnede . Als je die niet hebt kun je de tarte tatin ook in een gewone quichevorm afbakken.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
  2. Snij de rode bieten in niet te dikke plakken en zet apart
  3. Zet de koekenpan op laag/middenhoog vuur en laat warm worden.
  4. Voeg de olie en de boter toe
  5. Als de boter gesmolten is, voeg je de uien toe en bak deze (niet te hard) tot de uien zacht zijn.
  6. Voeg de bruine suiker en de balsamico toe en roer alles door elkaar tot de suiker gesmolten is en alles dik en stroperig is. Verdeel alles een beetje over de bodem van de pan
  7. Leg de steranijs erop en verdeel de plakjes biet over de uien en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.
  8. Rol het bladerdeeg uit en snijd een cirkel uit die iets groter is dan je vorm (met wat plak en snijwerk lukt dat wel)
  9. Leg het deeg voorzichtig over de bietjes en stop de zijkanten goed in.
  10. Zet de pan 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Het deeg moet goudbruin van kleur zijn, de randjes kunnen wat donker (lekker gekarameliseerd) zijn.
  11. Laat een minuut of 5 afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai voorzichtig om. Schep de restjes uit de pan op de tarte tatin.
  12. Meng de waterkers met de dressing en leg wat op de tarte tatin, geef de rest erbij
  13. brokkel de zachte witte kaas over de tarte tatin

 

bladerdeegkaasrode bietrode uitarte tatinui
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact