Dit recept is zo simpel en het resultaat zo ontzettend lekker. Het kost nét even iets meer moeite dan een zak borrelnoten opentrekken. Ik vond het recept een hele tijd geleden in een kookboek van Bill Granger en maak het sindsdien vaak. Het originele recept weet ik niet meer, al was dat wel met 5 kruiden poeder. Met de noten en de smaken kun je variëren. Ik gebruikte hier gemengde noten, maar gewone pinda’s of cashewnoten kunnen natuurlijk ook. Het lekkerst vind ik het als de noten zoet, zout en kruidig tegelijk zijn.
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 250 gram
Wat heb je nodig
- 250 gram ongezouten gemengde noten
- 2 el kikkoman sojasaus (ik gebruik de half zoute, met de groene dop)
- 1 el bruine suiker
- 1 volle tl chinees 5 kruiden poeder
Zo maak je het
- Vermeng de sojasaus, suiker en 5 spice poeder in een schaaltje en zet klaar.
- Verwarm een koekenpan op half-hoog vuur en voeg de noten toe.
- Giet het mengsel erover en roer met een spatel of lepel de noten steeds om, net zolang tot de suiker is gekarameliseerd en het vocht is verdampt. Blijf er wel bij, het kan zo verbranden. Donker is goed, zwart natuurlijk niet.
Makkelijk toch?