metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Borrel en snackVegetarisch

Zoet-kruidige nootjes

by Metz 3 maart 2017
written by Metz 3 maart 2017
nootjes in een schaaltje

Dit recept is zo simpel en het resultaat zo ontzettend lekker. Het kost nét even iets meer moeite dan een zak borrelnoten opentrekken. Ik vond het recept een hele tijd geleden in een kookboek van Bill Granger en maak het sindsdien vaak. Het originele recept weet ik niet meer, al was dat wel met 5 kruiden poeder. Met de noten en de smaken kun je variëren. Ik gebruikte hier gemengde noten, maar gewone pinda’s of cashewnoten kunnen natuurlijk ook. Het lekkerst vind ik het als de noten zoet, zout en kruidig tegelijk zijn.

 

Print

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 5

Totaal 10

Aantal 250 gram

nootjes in een schaaltje

Wat heb je nodig

  • 250 gram ongezouten gemengde noten
  • 2 el kikkoman sojasaus (ik gebruik de half zoute, met de groene dop)
  • 1 el bruine suiker
  • 1 volle tl chinees 5 kruiden poeder

Zo maak je het

  1. Vermeng de sojasaus, suiker en 5 spice poeder in een schaaltje en zet klaar.
  2. Verwarm een koekenpan op half-hoog vuur en voeg de noten toe.
  3. Giet het mengsel erover en roer met een spatel of lepel de noten steeds om, net zolang tot de suiker is gekarameliseerd en het vocht is verdampt. Blijf er wel bij, het kan zo verbranden. Donker is goed, zwart natuurlijk niet.

Makkelijk toch?

 

 

notensnack
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Cocktail recepten

27 april 2018

Ricotta-gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

13 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Geroosterde knoflook en knoflooksaus

9 februari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact