Nog zo’n leuk en makkelijk ontbijt recept, Eier im Glas oftewel een eitje in een glas.
Een luxe eitje wat je oplepelt uit een potje. Het is een van oorsprong Duits recept, vandaar de naam: Eier im Glas. In Nederland ben ik het nog nooit tegengekomen. Ik kwam het recept ooit tegen in een kookboek en maak het sindsdien regelmatig in het weekend.
Als er wat zalm over is. Maar het kan ook met ham, garnalen of kaas. Net wat je lekker vindt. Het is een simpel gerecht daarom moeten je ingrediënten goed zijn. Geroosterd boter met gezouten boter erbij, zooooooo lekker!
Dit heb je nodig:
- een klein glazen conserven potje met deksel ( mijne was van augurkjes geloof ik)
- 1 el room
- half plakje zalm in stukjes (ham, garnalen….)
- 1 vers ei of 2….
- beetje fijn gesneden dille of bieslook
- versgemalen peper
- steelpannetje met deksel
- geroosterd boter met gezouten boter
En zo maak je het:
Doe de eetlepel room onderin het potje, stukjes zalm erop. Het eitje voorzichtig erop breken, vervolgens draai je de deksel er stevig op. Breng in een steelpannetje water aan de kook, zet het potje erin en de deksel op de pan. Als je het potje erin zet moet het water ongeveer 1 cm onder de rand van het potje komen. Zachtjes 7 minuten laten koken. Of langer als je van een steviger ei houdt. 7 minuten voor een ei (M) dan is hij zacht gekookt. De deksel schroef je eraf, beetje peper erover en de fijngesneden dille of bieslook. Het geroosterde brood snijd je in soldaatjes en doop je lekker in je eitje. Hmmmm….